Opmaken en consuminderen (NL)

DEUTSCHER BLOGPOST HIER.

Ook deze maand had ik erg veel zin in een opgemaakt post. (Opgemaakt post van vorige maand zie hier). Zo’n post werkt bij mij erg motiverend om eindelijk een paar producten echt op te maken. Ook hou ik van de korte maar krachtige reviews.

Daarnaast wil ik met deze post graag wijzen op de maand van het consuminderen. De ‚Buy nothing new challenge’ is naar Nederland overgewaaid en ik vind het een fantastisch project.

Het is zo verleidelijk om in tijden van werkstress, verdriet of een goede bui jezelf weer eens iets nieuws te gunnen. Daarbij vergeten we vaak hoeveel leuke en goede producten we nog thuis hebben staan. Allemaal producten waarmee we in het verleden eens zo über-blij bij de kassa stonden en thuis vol spanning en verwachtingen voor het eerst het product hebben uitgeprobeerd. Mijn huis staat vol van leuke producten.

Dus zet je favoriete luxe bodylotion – die je eigenlijk alleen voor bijzondere gelegenheden wou gebruiken maar die ook weer zes maanden in een ladekast verstopt zit – in je badkamer en gebruik ze ook op alledaagse ochtenden. Was je haar in het weekend met  die shampoo die  tegen alle verwachting in niet voor 300% meer volume zorgt of smeer om de dag met de handcrème die niet zulke  hoogwaardige ingrediënten heeft maar eigenlijk best lekker ruikt. Opmaken kan best leuk zijn en ook nog eens afleiden van het verleiden om iets nieuws te kopen.  

Project Natural Beauty heeft ook al een mooie blogpost over consuminderen geschreven en hiervind je de officiële site van de ‘Buy nothing new challenge.
En nu nog snel iets over deze post.
Deze keer heb ik de post niet in twee maar in vier categorieën gedeeld. Simpelweg omdat ik heel wat leuke producten heb opgemaakt die ik op dit moment echter nog niet op nieuw ga kopen. Eerst maar die andere 100 shampoos opmaken die ik nog thuis heb staan 😉

De categorie ‘YAY’ is daarom voor producten die erg fijn zijn en ik zeker kan aanbevelen maar voor nu niet opnieuw ga kopen.

De categorie ‘MWAH’ is voor producten die oké zijn maar of qua effect of qua prijs een klein beetje tegenvielen.
OPNIEUW GEKOCHT
Logodent Zahncreme Sensitiv (€ 6,25 / 75 ml)
Dit was al mijn tweede tube en ik ben nog steeds erg blij met deze tandpasta. Eindelijk  heb ik een fluoridenvrije tandpasta gevonden die alsnog genoeg bescherming biedt voor mijn erg pijngevoelige tanden. Logodent is in Nederland helaas alleen te koop via Druantia.be.

Dr.Hauschka Med Pflegelotion Mittagsblume (€ 25 / 200ml)
De Med lijn van Dr.Hauschka is speciaal voor eczeemgevoelige huid. Maar ook voor iedereen met een normale huid biedt de lijn fijne producten. Deze bodylotion is zonder etherische oliën en heeft alsnog een frisse natuurlijke geur. Ze gaat erg lang mee en trekt snel in (plakt een heel klein beetje). De recycle plasticverpakking is lekker licht en fijn in gebruik dankzij de vacuümpomp (@Dr.Hauschka: graag meer hiervan ;)). Deze bodylotion is niet alleen een topper bij huidziektes maar ook een voedende en koelende after-sun verzorging. En dat is ook de reden waarom ik ze volgende zomer zeker opnieuw ga kopen. De Med lijn is in Nederland niet in winkels verkrijgbaar maar gelukkig wel direct bij Dr.Hauschka NL te bestellen.
Martina Gebhardt Baobab Leglotion (€ 12,95 / 150ml)
Een droomproduct voor vermoeide benen zowel in de zomer als in de winter. Een uitgebreide review vind je hier. Ik heb al drie vriendinnen met deze super lotion besmet en geef de leglotion ook graag cadeau.
Op dit moment twijfel ik wel of ik  in
plaats hiervan eens de Rozemarijnlotion van Dr.Hauschka moet proberen. We’ ll see. Maar nakopen ga ik ze sowieso  ooit!
YAY
Alverde Repair Shampoo & Spülung Traube Avocado (€ 1,95 resp. € 2,25 / 200ml (Alleen te koop in Duitsland)
Ik hou erg van de haarverzorgingsproducten van alverde. Erg tevreden ben ik over de Repair-lijn. De shampoo schuimt lekker, heeft een fijne bloemige geur en reinigt erg goed zonder het haar uit te drogen of het pluizig te maken. Het resultaat is veel volume. En de conditioner verzorgt het haar zonder dat het ten koste gaat van het volume. Het verzorgende effect van de conditioner is wellicht niet voor iedereen voldoende. Voor mij wel, maar ik gebruik ook om de wasbeurt een oliekuur (met kokosolie of met de Dr.Hauschka haarolie). Anders dan bij vele andere natuurlijke shampoos weet ik bij de Repair Shampoo dat mijn haar ook met olie erin elke keer helemaal schoon wordt.
De shampoo gaat erg lang mee, de conditioner iets minder lang.
Salvia Cleanser Martina Gebhardt (€ 12,95 / 150ml)
Martina Gebhardt heeft de fijnste reinigingsmelk eva! De textuur is zacht en alsnog stevig-smeuïg zodat je lekker lang je gezicht kunt masseren. (Echt anders dan die van Dr.Hauschka.) Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. De reininingsmelk uit de Salvialijn was helaas niets voor mijn huid, het is toch echt voor de onzuivere huid. Daarom heb ik de cleanser uiteindelijk in mijn heilaardemasker gemengd. Martina Gebhardt is in Nederland voor zover  ik weet alleen te koop bij lavendula.nl
Sensisana Kalmus Reinigungsmilch (€ 21,45 / 150ml)
Sensisana is een merk dat ook door Martina Gebhardt wordt geproduceerd. De textuur van deze Reinigingsmelk lijkt dan ook erg op die van de MG Salvia Cleaner. De geur is heerlijk fris en poederig (you get what i mean?!). Het reinigingseffect is top en de crème verwijdert elke natuurlijke mascara zonder problemen. Alsnog laat dit product een lekker verzorgend laagje achter op de huid – perfect voor de vetvrije nachtverzorging. Echt een aanrader, maar voor zover  ik weet helaas niet in Nederland te koop :S Wel is Sensisana bij Die Natuurdrogeriete bestellen. Deze webshop heeft niet alleen een super service en advies,  maar verstuurt op aanvraag ook naar Nederland.
Martina Gebhardt Aloe Vera cream (proefsachet)
Die Naturdrogerie heeft deze crème als after-sun verzorging aanbevolen. Ik had deze crème daarom in de zomer voor mijn decolleté gebruikt en soms op de wangen. Helaas mag mijn gezicht de MG crèmes niet zo graag. Ik krijg er op de lange termijn helaas puistjes van.  Julie en mijn oudere zus houden echter erg van de MG crèmes dus wie een goedkope maar ontzettend hoogwaardige huidverzorgingslijn zoekt, moet vooral eens naar de producten van Martina Gebhardt gaan kijken  – te koop bij Lavendula.nl
Dr.Hauschka Volumen Mascara in Aubergine (€ 17,95 / 10ml)
De kleur van deze mascara is fantastisch! Het donkere en vooral niet te warme aubergine trekt alle aandacht naar je ogen en geeft een frisse uitstraling aan de ogen zonder te hard te lijken. De mascara blijft erg lang zitten, kruimelt haast niet en is voor mijn gevoelige ogen erg prettig. Maar een echt wow-effect geeft deze mascara niet.

Wow-wimpers heb ik sinds enkele maanden dankzij de Terra Naturi Lash Explosion Mascara (kost ca.  € 5). (Terra Naturi is het natuurlijke huismerk van de Duitse drogist Müller). De Terra Naturi mascara is niet zo zacht voor de ogen als die van Dr.Hauschka, de kleur is diep zwart maar de mascara zorgt voor superwimpers en blijft erg lang zitten zonder te kruimelen en smeert niet eens uit als je een beetje moet huilen. Dat kan haast geen andere natuurlijke mascara. Echt een topper dus. Voor iedereen die niet in Duitsland kan shoppen en die erg gevoelige wimpers heeft of een heel lichte huid kan ik de aubergine mascara van Dr.Hauschka alsnog aanraden – een goede tweede plaats.
MWAH
Alverde Deo-Zerstäuber Limette Salbei (€2,95 / 75ml) (Alleen verkrijgbaar in Duitsland)
Een prima deo met een frisse geur, die niet echt vrouwelijk maar zeker ook niet mannelijk is. Het effect is matig, maar voldoende in de herfst en winter. Ik heb deze deo al vaak opnieuw gekocht omdat ik soms tussendoor of in het weekend graag een deospray gebruik. Ook heb ik nog een hele nieuwe fles van deze deo thuis staan. Of ik het erna nog eens koop weet ik niet.
Hevea Ghassoul / Lavaaarde (€ 9,95 / 200ml)
Dit potje lava-aarde had ik bij een Facebook winactie van MissBiogewonnen. Lava staat voor lavare en dat betekend ‘wassen’ het is dus niet van lavasteen. Het was mijn eerste ervaring met lava-aarde. MissBio prijst lava-aarde aan als haarmasker maar je kan er ook gewoon je haar mee wassen. Aanvankelijk leek het me een beetje te veel werk, maar na een tijde had het toch eens uitgeprobeerd. En ik was er helemaal weg van het prachtige effect!
Meng voor lang haar 4-6 eetlepels lava-aarde met een paar druppels arganolie en wat water. Laat het masker 20 minuten tot 8 uur intrekken. Je hoeft je haar na het uitspoelen niet met shampoo te wassen,  een conditioner is wel zo prettig. De volgende wasbeurt was, zoals gebruikelijk, pas weer na 5-7 dagen nodig. De haarkuur geeft heel veel volume, voorkomt frizz en zorgt voor glanzend krachtig haar.

Maar let op, lava-aarde trekt nogal de hennakleur uit je haar.

Iedereen met lang haar of een enorm gevoelige hoofdhuid kan ik het wassen met lava-aarde alleen maar aanraden. De Duitse bloggers Erbse en Julie hebben er erg goede ervaringen mee: lees hier en hier.

10 Euro voor 200ml vond ik echter een beetje aan de dure kant omdat het potje bij mij slechts voor vier haarmaskers meeging. Daarom heb ik nu in Duitsland iets goedkopere lava-aarde van Logona gekocht.

NAY
Alvere Bodyspray Wasser–minze  LE (100ml) (Alleen verkrijgbaar in Duitsland)
Al 2½ jaar oud en pas voor 1/5e op. Deze bodyspray plakt, heeft haast geen verzorgend effect en het verfrissende gevoel blijft slechts enkele seconden aanhouden. Noch mijn zussen, noch mijn vriendinnen wouden het overnemen. Dus heb ik het na al die tijd toch maar in de grootsteen gegoten. Het handige pompflesje ga ik wel bewaren.
Wat hebben jullie afgelopen maand opgemaakt of opnieuw gekocht?
Liefs, Liv

6 Comments

 • Emma sagt:

  Aah leuke challenge! Zelf vind ik het vooral belangrijk, dat ik producten die ik koop ook echt gebruik (en als je 10 bodylotions hebt staan, is de kans gewoon veel kleiner dat je ze ook echt allemaal gebruikt). Dan heb je idd gelijk dat zo`n luxe bodylotion gewoon een keer gebruikt mag worden…Met make-up vind ik het dan weer wat moeilijker, want die gebruik ik wel, maar natuurlijk niet allemaal tegelijk en daar wil ik graag ook wat afwisseling.

  Mooi veel verzorgingsspullen heb je al opgemaakt!

  • liv sagt:

   Emma, daar geef ik je hele maal gelijk. Opmaken en het liefst met veel plezier tot de laatste druppel 🙂 En een beetje afwisseling is natuurlijk altij leuk, maar het moet niet te gek worden… terwijl ik moet zeggen dat ik het erg luxe maar ook erg fijn vind om alle 5 Dr.hauschka bodylotions thuis te hebben 😉
   Groetjes, Liv

 • Claudia sagt:

  Goed bezig! Ik heb ook de Lava-erde van Logona gekocht te proberen. Hiervoor gebruikte ik wel eens poeder ghassoul uit Marokko als haarmasker waar ik echt een super volumineuze coupe van kreeg. Ik maak producten op of geef ze weg. Ik heb nu drie lichaamsproducten staan en moet die echt eerst opmaken tot ik iets nieuws koop. Lekker smeren dus 😉

 • Dionne sagt:

  Inderdaad een leuke en ook goede challenge om mensen wat bewuster te maken over hun consumptie gedrag. Zelf koop ik wel eens producten als ik weer iets nieuws wil uitproberen. Ik maak het dan wel op uiteraard. En als ik het niet meer van plan ben te gebruiken, geef ik het weg. Ik heb soms producten ook in voorraad omdat ik ze vaak gebruik. Maar ik hoef inderdaad geen 10 verschillende bodylotions te hebben. 😉

  Leuk stukje weer om te lezen en denk dat ik eens naar de Martina Gebhardt producten ga kijken. Klinkt als een fijn merk.:)

  • liv sagt:

   Weg geven doe ik soms ook, maar eerst probeer ik het zelf een tijde (ook al valt het eens een beetje tegen) .
   Martine Gebhardt is echt een erg fijn merk, dat ik zeker kan aanbevelen.
   Groetjes, liv

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.