Nieuwe afkortingen in de wereld van de beauty blogs: nc & cc

Ik wil graag  nieuwe afkortingen invoeren  om niet alleen het schrijven maar ook het lezen en becommentariëren van blogposts makkelijker te maken. Welke dat lees je in deze post.


In Duitsland zijn deze afkortingen onder beauty bloggers al heel gebruikelijk, dus dan kunnen wij in Nederland dat ook, toch?

cc

staat voor conventionele cosmetica. Dit is alle cosmetica die NIET natuurlijke cosmetica is.


nc

staat voor natuurlijke cosmetica. Dit zijn producten met het BDHI, Natrue of Ecocert label maar ook producten zonder deze labels die dan wel echt vrij van synthetische en schadelijke stoffen zijn.

L’Occitane, The Body Shop, Korres, Bobby Brown, maar ook Clinque en Kiehls zijn daarom geen nc maar cc.

Kunnen jullie je als beauty bloggers en lezers hierin vinden?

Groetjes, Liv


PS:  En zoals jullie weten schrijf ik uitsluitend over nc (tenzij aangegeven)! En oh wat heb ik al vele leuke producten moeten afwijzen omdat ze net niet nc waren…..

6 Comments

 • Emma sagt:

  Heey Liv, haha, voor mij zijn de afkortingen duidelijk ;).

  Wel even een vraag, misschien weet jij daar iets over…In hoeverre valt Korres met bv. Clinique te vergelijken? Omdat ze toch wel `iets` groener zijn?

  • liv sagt:

   Fijn dat de afkortingen duidelijk zijn 🙂
   Korres is idd veeeeeeeel natuurlijke dan Clinique, maar gebruikt nog steeds niet uitsluitend voor de natuurlijke cosmetica toegelaten ingredienten. Voor mij is het daarom ook geen nc .. in Duitsland heet zo iets dan geloof ik “pflanzliche Kosmetik” dus cosemtica die voornamelijk op plantaardige incis baseert.
   Liefs, Liv.. die heel benieuwd is of je je tentamens hebt gehaald 😉

  • Emma sagt:

   Aah dankje! Ghehe, en nu mijn volgende vraag :P, omdat je Korres naast Bobbi Brown zet, werkt Bobbi Brown ook met meer `natuurlijke ingrediënten` dan Clinique, of zijn die wel vergelijkbaar :P?

   Haha, met mn tentamens is het uiteindelijk helemaal goed gekomen :D!! Ik ben altijd zo`n stresskip daarmee en eigenlijk altijd voor niets :P. Moet nog 1tje terugkrijgen.

   Liefs!

  • liv sagt:

   Ui dat is een moeilijke die ik je niet kan beantworoden. Sorry! Omdat ik weet dat zowel in Korres make-up en in ook bijna alle verzorgingsproducten en ook in de Bobbie Brown make-up producten ingredienten zitten die ik niet wil gebruiken heb ik deze twee merken ook niet echt met elkaar vergeleken. sorry.

   Fijn dat je de tentamens heb gehaald (en ik was als student precies zoals jij: stresskip, voor en na tentamens angst dat ik het niet heb gehaald en uiteindelijk in mijn 6 jaar studie slechts een keer een onvoldoende gehaald ;))
   Liefs terug!

  • Emma sagt:

   Haha, dat maakt niet uit ;), vroeg het me af omdat ik zelf vaak Bobbi Brown gebruik, maar niet echt weet waar die nu op de `lijn` staan van ingrediëntengebruik.

   Knap gedaan zeg!!! Haha, hoop dat ik je daarmee na kan doen, maar moet nog wel fftjes doorstuderen voordat ik mn master heb 😛 (zit nu in mn 2e jaar).

  • liv sagt:

   Geniet ervan, want de studietijd is wel heel bijzonder 🙂 werken erna trouwens ook want dan heb je echt weekend 🙂 dus alles is leuk hihihi. Fijn weekend! Liefs, Liv

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.