Review: Jane Iredale Simply Magical Look

DEUTSCHER TEXT UNTEN.

Sinds ik intonatuurlijke cosmetica ben heb ik al veel over het merk Jane Iredale gehoord. De concealer maar ook bijvoorbeeld de nieuwe BB-cream wordt voornamelijk in Amerika helemaal  gehyped.

Begin oktober werd de nieuwe herfst en winter look van Jane Iredale in Nederland gelanceerd en ik mocht de producten testen. Alle nieuwe kleuren zijn sindsdien ook gewoon in het standaard assortiment verkrijgbaar.

Het merk Jane Iredale
De producten van Jane Iredale zijn gebaseerd op mineralen. Ze zijn geschikt voor de gevoelige en erg gevoelige huid. Ook wordt gezegd dat de  make-up veilig en heilzaam is.
Het Jane Iredale Make-Up assortiment is echt super breed. Sinds kort heeft Jane Iredale ook een BB-cream en een primer in het assortiment.  Serena van Beautylab is hier helemaal weg van!

De Jane Iredale producten zijn:
 • niet-comedogeen en verstoppen de poriën niet
 • hebben een minimaal risico op allergieën
 • bieden een breed spectrum UVB en UVA bescherming – tot SPF 30
 • heel waterbestendig, hierdoor loopt de make-up niet uit en gaat hij niet in de plooitjes zitten, zelfs niet tijdens zware inspanningen
 • zonder talk of parabenen
 • zonder chemische geur- en kleurstoffen
 • niet getest op dieren
 • deels ook geschikt voor veganisten (de website is hier heel transparant over)
 • Jane Irededale gebruikt geen korrels van nano-grootte.

De Simply Magical look

Hiermee kun je zowel een decente alledaagse look als een echte avond look toveren. Gezien de koele tinten uit de look is het voor mij eerder een winter en een Oud en nieuw look dan een herfst look. Gelukkig maar, want het is al weer half november.
EVERYDAY LOOK
Lips: venice
Cheeks: barely rose
Eyes: eyedahow trio sundown: op hele ooglid lichte kleur, op beweegooglid en onder de onderste wimpers (ipv kajal) de medium kleur, als eyeliner heel subtiel de donkerste kleur.

EVENING LOOK
Lip – Lip Plumper venice + midden van de lippen Lip Plumper venice montreal zorgen samen voor een dieper rood.
Cheeks: barely rose + whisper als highlighter
Eyes: everyday look + donkerste kleur in crease. Donkere kleur  van de Mystikol als eyeliner en buitenste hoek onder oog. Mystikol lichte kleur in binnenste ooghoek.
Ik vind dat je met de producten echt prachtige ooglooks kunt maken, en de kleuren erg mooi op elkaar afgestemd zijn. Lees verder voor de reviews van de producen.

Mystikol Eyeliner Smokey Quartz (€ 20 / 1,2g)
Geen kajal, geen liquid eyeliner maar ook weer geen oogschaduw, een Mystikol dus. Dat is een eyeliner en highlighter op basis van extreem goed gepigmenteerd en semi-pressedmineraal poeder dat je met een ingebouwde spongeapplicatorkunt aanbrengen. Hiermee krijg zelfs ik een fijne lijn getekend. Het product is extreem long-lasting, en zelfs de glitter van de highlighter zit niet all over your face. Een heel fijn en uniek product.

De eyeliner kant is een donker grijs met gekleurde shimmerpartikelen en een paarse gloed. Hierdoor oogt hij niet te hard op het oog en alsnog intensief. Anders dan bij een liquid liner kan je met de Mystikol ook kiezen om de lijn minder intensief te tekenen. Zo is de Mystikol ook geschikt voor een alledaagse look. Ook kun je beide kleuren van de Mysticol een beetje vervagen en uitsmeren.
De highlighter kant is perzik-roze.

Enige nadeel is dat de eyliner en highlighter een beetje kan kruimelen bij het aanbrengen.

Ingrediënten Mystikol: Cyclopentasiloxane, Mica (CI 77019), Cetearyl Ethylhexanoate, Beeswax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopherol. May Contain: Iron Oxides (CI 77489, CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007), Manganese Violet (CI 77742), Chromium Oxide Greens (CI 77288).

Ohjee ik zie een silicone in dit product: cyclopentasiloxane. En dat ook nog op de eerste plaats. Wat jammer! Naast de silicone zitten er verder alleen natuurlijke ingrediënten in het product.
Triple Eye shadow (€ 29,90 / 2,8g) & Pure Pressed blushes (€ 36 / 2,8g)

De eyeshadow trio en de blush zijn goed gepigmenteerd, de kleuren gaan prima in elkaar over zonder te vervagen en ze blijven erg lang zitten. De oogschaduw gaat ook niet creasen. Ook laten zich zowel eyeshadow als blush heel egaal aanbrengen. 

Wel kruimelen de producten een beetje bij het opnemen en aanbrengen met een kwast. Geen van de producten heeft een opvallende geur.

INCIS Triple Eye Shadow: Mica, Boron Nitride, Dimethicone, Pine Bark Extract, Pomegranate Extract. May Contain: Titanium Dioxide, Iron Oxides, Carmine, Manganese Violet, Ultramarines, Chromium Oxide Greens.

INCIS Pure Pressed Blush: Mica, Boron Nitride, Dimethicone, Pine Bark Extract, Pomegranate Extract. Kann enthalten: Titanium Dioxide, Iron Oxides, Carmine, Manganese Violet, Ultramarines.

Ondanks de overzichtelijke ingrediënten zitten ook in de blush en in de oogschaduw silicone oliën (dimethicone).  Ook dat vind ik weer erg jammer! Waarom wordt hier niet gewoon een amandel of avocado-olie in plaats van de silicone gebruikt? Verder zitten er uitsluitend natuurlijke kleurstoffen en andere stoffen in.
Lip Plumber (€ 24 / 2,3g)
Dankzij de Pumkin Pie smaak doen mij deze Lip Plumbers aan Thanksgiving in Amerika denken. Ze toveren een glossy en vooral lichte finish op je lippen zonder een zware smeuïge laag achter te laten. Dit komt niet ten koste van de pigmentatie. 
Ter vergelijking: de Lip Plumbers zijn minder sterk gepigmenteerd dan de Dr.Hauschka Novum lipsticks en minder smeuïg dan de Lipconditioners van ILIA. Juist daarom krijt je deze heel natuurlijke finish op je lippen, die lang aanhoudt en haast niet op koffiekopjes afgeeft – perfect voor op kantoor.

De Lip Plumber tintelt op je lippen en  laat je lippen iets voller lijken – net als de Burt’s Bees Tinted Lip Balms.
Een mooi product dat van mij echter nog iets verzorgender mag zijn omdat hij mijn lippen wel een beetje uitdroogt.

INICIS Lip Plumber: Triisostearyl Citrate, Avocado Oil, Carnauba Wax, Beeswax, Jojoba Seed Oil, Candelilla Wax, Sunflower Seed Oil, Shea Butter, Flavor, Green Tea Leaf Extract, Grape Seed Extract, Ethylhexyl Palmitate, Tribehenin, Sorbitan Isostearate, Palmitoyl Oligopeptide, Cranberry Fruit Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. May Contain: Mica, Iron Oxides, Carmine.

In de Lip Plumber zitten geen siliconen maar wel Isotearate dat zijn chemische PEG’s die ik ook liever niet in mijn producten heb. Ook zitten er carmine (een extract van luizen) en palmolie in. Twee stoffen die niet bepaald milieu- en /of diervriendelijk zijn maar wel vaker ook door andere natuurlijke cosmetica merken gebruikt wordt.
Onduidelijk of de ‘flavor’ een synthetische of natuurlijke oorsprong heeft.
Verpakking
Alle producten zitten in kwalitatief hoogwaardige verpakkingen die lekker compact zijn voor onderweg.
De verpakkingen zijn stevig, de deksels zitten goed vast en zullen nooit per ongeluk in je handtas open gaan. De deksel van de poeder producten zijn semitransparant zodat je altijd weet welke kleur je pakt. Ook zijn ze mat  zodat je niet allemaal vingerprints op de deksel ziet.
Conclusie
De producten zijn van hoge kwaliteit, en vooral de textuur, finish en het long-lasting effect van de producten overtuigden mij. Mijn favoriet is de prachtige grijs-paarse oogschaduw trio en de Lip Plumber.

Maar naast de hoge prijs zitten vooral de silicone olie en de Isotearate in mijn maag. Niet alleen van wegen het effect op mijn huid maar voornamelijk ook vanwege het effect op het milieu.

Jane Iredale is dus geen natuurlijke cosmetica! Dat is natuurlijk ontzettend jammer. Helemaal afraden kan ik de producten alsnog niet. Voor mensen die op etherische oliën of plantaardige stoffen in natuurlijke make-up reageren, is Jane Iredale wellicht een alternatief. Wel kan in dat geval ook gewone losse mineral make-up producten aanbevelen. Maar wie voor gebruiksgemak en daarom niet voor losse producten wil gaan zit bij Jane Iredale goed.

Wat vinden jullie van het merk Jane Iredale? Zijn voor jullie silicone in decoratieve cosmetica die je niet als een foundation op je hele gezicht smeert  een no-go?

Liefs, Liv
*PR-Sample
Review: Jane Iredale Simply Magical Look 
In Top 5 Listen Natürlicher Kosmetik Produkten wird Jane Iredale oft in Englischen und Amerikanische Zeitschriften oder auf Blogs genannt. Was hat es mit dieser Marke auf sich?

Die Produkte sind:
 • nicht komedogen und verstopfen die Poren nicht
 • fast wasserfest
 • talkfrei
 • ohne Parabene und chemische Duft- und Farbstoffe
 • nicht an Tieren getestet
 • teilweise vegan (die USA Website ist hierzu sehr informativ)
 • Die Produkte habe ein minimales Allergierisiko und bieten ein breites Spektrum an UVB und UVA Schutz – bist SPF 30.
 • Jane Irededale nutz keine Puder in nano-Größe.

Mehr zu Jane Iredale lest ihr auf der übersichtlichen und sehr informativen USA Website. (hier)
Anfang Oktober bekam ich von einem Niederländischen Pressebüro den neuen Jane Iredale Herbstlook Simply Magical zum testen zugesandt. Das hat mich natürlich sehr gefreut. Endlich konnte ausführlich einige Jane Iredale Produkte testen.
Simply Magical Look 
Der Look ist basiert auf neutrale bis kühlte Töne für die Augen und lässt sich kombiniere mit entweder einem kühlen Pinken Rouge und einem Kirschfarbenen Lip Plumber oder mit einem warmen korallefarbenem und sehr glitzerigen Rouge und einem Lip Plumber in einem bräunlichen Beerenton.
Everyday Look
Mit dem Look lassen sich sowohl dezente alltägliche Looks schminken als echte Hingucker. Ich empfinde diesen Look eher als Winter und vor allem Sylvester Look. Das ich auch gar nicht schlecht, denn wir haben ja schon Mitte November.
Die Produkte von Jane Iredale sind sehr gebrauchsfreundlich, lassen sich problemlos auftragen und verblenden und halten eine halbe Ewigkeit. Der Lidschatten rutsch nicht in die Lidfalten und der Mystikol -eine art Eyeliner aus einer Mineralpuder Creme der sich mit einem Schwammaplikator aufragen lässt- hält Bombe! Mit dem Mystikol lässt sich sowohl eine dezente dünne Linie als aber auch eine dicke und kräftige Linie zeichnen.
Leider krümelt der Lidschatten und der Mystikol beim Auftragen.

Meine Liebling aus der Kollektion sind neben dem süßen Eyeshadow Trio mit dem wunderschönen Grau-Lila Tönen, der Lip Plumber Vernice in dem dezent dunklem Beerenton. Die Lip Plumber duften nach Pumpkin Pie (echt Amerikanisch eben) und haben trotz der mittleren Pigmentierung ein ganz natürliches und leichtes Finish. Auch prickeln sie ein klein bisschen auf den Lippen – wie meine geliebten Burt’s Bees Tinted Lip Balms. Leider ist der Lip Plumber nicht so pflegend wie z.B. Die Burt’s Bees Tinted LIp Blams oder die Ilia Lipconditioners.

Die Rouges sind  ebenfalls schön weich, stark pigmentiert und lassen sich ganz einfach und ebenmäßig auftragen.

Übrigens mag ich die Verpackungen sehr gerne. Sie sind super stabil, matt (bye bye fingerprints) und schließen sehr gut. Nur das Gold ist nicht mein Ding 😉

Leider habe die Produkte einen Nachteil für mich: es handelt sich nicht um natürliche Kosmetik (Inhaltsstoffe siehe Oben im NL Text). Im Rouge und Lidschatten sind die Silikone Dimethicone enthalten. (Hier weiß ich übrigens nicht ob dieses auf Silizium basiert sind.) 
Im Mystikol ist das Silikon Cyclopentasiloxane sogar an erster Stelle deklariert. Im Lip Plumber sind zwar keine Silikone enthalten aber Isotearate (PEG’s) die ich lieber nicht auf meine Lippen schmiere. Auch ist undeutlich ob es sich bei ‘Flavor’ um einen synthetischen oder natürliche Geschmacksstoff handelt. 
Im Lip Plumber sind außerdem Carmin und Palmöl enthalten. Zwei Stoffe die nicht grade umwelt- und tierfreundlich sind allerdings auch von vielen anderen Naturkosmetik Firmen verwendet werden.  
Preise
Lip Plumber (€ 29 / 2,3g)
Triple Eye shadow (€ 39 / 2,8g)
Pure Pressed blushes (€ 38 / 2,8g)
Mystikol Eyeliner Smokey Quartz (€ 25 / 1,2g)
Die Jane Iredale Produkte sind Online zu bestellen unter: www.zeitwunder.de
Weitere Verkaufsstellen kann man unter www.careconcept.com finden.
Fazit
Die Produkte sind hochwertig und vor allem die weiche und benutzerfreundliche Textur, das natürliche Finish und die extrem lang Haltbarkeit haben mich überzeugt. Neben dem doch sehr hohen Preis (was ist das nur mit US Produkten die hier ein Unding kosten?! Und der Lidschatten ist in D sogar € 10 teurer als in NL?!?!) habe ich vor allem bedenken bei den Inhaltstoffen (Silikone und PEGs).

Bei Jane Iredale handelt es sich also nicht um reine Naturkosmetik. Das ist sehr schade, denn ich hatte vor mir die BB-cream und den Primer genauer an zu schauen, aber das werde ich nun sein lassen.

Für Menschen die allerdings sehr empfindlich Haut haben und auf Ätherische Öle und Kräuter allergisch reagieren könnte Jane Iredale eine Alternative sein. Denen kann ich allerdings auch lose Mineral Produkte empfehlen, die haben dann allerdings nicht diesen hohen Gebrauchskomfort.

Was sagt ihr zur Marke Jane Iredale? Schrecken Euch Silikone in Dekorativer Kosmetik auch ab oder ist es nu in Foundation ein No-go die man über das ganze Gesichts aufträgt?

Liefs, Liv
*PR-Sample

12 Comments

 • Die Sache mit den hohen Preisen für Produkte, die teilweise minderwertige Stoffe enthalten, ist schon ärgerlich. Sind die Produkte in den USA auch so teuer?

  Sie sind hübsch, keine Frage. Wäre noch natürlicher denn nicht möglich für die Firma? Oder geht’s denen vor allem tatsächlich um die “Benutzerfreundlichkeit”? Silikonhaltige Produkte lassen sich nun mal besser auftragen, ist ja klar.

  Auf jeden Fall ist es schön, so eine ausführliche Beschreibung zu lesen!

  • liv sagt:

   In den USA sind die Produkte nicht so teuer aber auch nicht super günstig.

   Ob es natürlicher ginge? Ich denke mal schon, statt Silikon z.B. Jojobaöl oder Mandelöl, aber dann wäre , wie du schon sagst, die Textur und die Nutzung sicherlich weniger gut. Ich hatte gestern Mal wieder den Lidschatten getragen und der hat echt den gaaaaaaaaaaanzen Tag gehalten ohne in die Lidfalte zu rutschen, dass ist schon sehr gut.

   Liefs, liv

 • beautyjagd sagt:

  Ich habe auch schon oft überlegt, mir was von Jane Iridale zu kaufen – gerade für meinen Mineralfoundationtest. Aber mich haben auch die Inhaltsstoffe zurückgehalten, denn ich finde es seltsam,wenn man in einigen Produkten Silikon drin hat – irgendwie finde ich das inkonsequent. Danek für die tolle und ausfühliche Vorstellung des Sets 🙂 🙂

  • liv sagt:

   Ja es ist inkonsequent aber es gibt ja Marken die sich bewust für einen Stoff entscheiden um “Benutzerfreundlich” zu sein. Deren BB-cream und Primer soll echt richtig richtig gut sein. Aber gut, ich versuch’s lieber ohne Silikon. Die Vapour Foundation schmiert ja auch wie ne Silikonrutsche ohne diesen stoff zu Nutzen.

   Schön sind die Produkte von JI trotzdem, aber selber kaufen werde ich mir wegen dem Silikon nichts.

   Liefs, liv

 • Emma sagt:

  Ooh wat super leuk dat je een recensie over dit merk schrijft Liv!!! Ik was er namelijk al een tijdje benieuwd naar. Jammer dat ze niet helemaal natuurlijk zijn, dat had ik namelijk wel verwacht…Dan probeer ik toch liever eerst wat nieuw NC merken uit, zoals Ilia…Mooie foto`s!

  • liv sagt:

   Het is een erg mooi merk met een heel hoog gebruiksgemak en lange houdbaarheid. Ik had ook niet verwacht dat het niet 100% natuurlijk is :S Dat is jammer en zoals je zegt, probeer ik ook eerst nieuwe NC merken uit voordat ik nog iets van JI koop.

   Dank voor je compliment over de Fotos!!!! Dat van jou *BLUSH*. JOUW fotos zijn altijd zoooooo bijzonder!!! Liefs, liv

 • Ich klick mich auch immer mal wieder durch das Sortiment – die Auswahl ist einfach großartig. Ich finde auch die Look-Produkte sehr ansprechend. Aufgrund der INCIs habe ich aber bisher nichts geordert. Ich bin durchaus bereit etwas mehr Geld für tolle Produkte auszugeben, aber dann müssen die Inhaltstoffe wirklich tadellos sein.

  Liebe Grüße
  °Sun

  • liv sagt:

   Die Auswahl ist der Hammer! Ich war in einem ‘Kosmetikinstitut’ wo die im Eingangsbereich den Aufsteller hatten, der war bestimmt 3 Meter lang (gefühlt;))
   Deinen letzen Satz kann ich nur zustimmen! Ich hatte leider nicht erwartet, dass die Incis nicht 100% Natur sind. Da hatte ich mich ‘blind’ drauf eingelassen u.a. weil ich die Produkte schon bei Content in London gesehen hatte.

   Liefs, liv

 • Princess sagt:

  Nee, bitte keine Silikone. Bei dem Preis würde ich lieber in hochwertige NK investieren, Ideen hätte ich da genug. 😉

 • Francis sagt:

  Beste Liv, als verdeler van de jane iredale producten wensen we je te bedanken voor de mooie en uitgebreide review van onze Symply Magical najaars collectie.
  Sta ons toe wat toelichting te geven bij je artikel , niet om een polemiek op gang te brengen maar om een verklaring te geven waarom Jane de door jou geciteerde ingrediënten in haar producten verwerkt.Het gebruik van natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor zowel mens als milieu is immers een kernwaarde in de overtuiging van Jane. Daarom zijn we, zoals je zelf aangeeft, steeds volledig transparant wbt de samenstelling van onze producten.Dit betekent niet dat we producten weren die niet strict mineraal of plantaardig van oorsprong zijn op voorwaarde dat we zeker zijn dat deze een belangrijk voordeel bieden en bovenal veilig en zuiver zijn.Daarnaast kunnen we verzekeren dat zowel de Palmitoyl Oligopeptide als de Ascorbyl Palmitaat in onze producten afkomstig zijn van oliepalm plantages die op duurzame wijze geteeld worden.
  Wat betreft de silicones is het belangrijk erop te wijzen dat dit een verzamelnaam is die zeer vele producten omvat met zeer grote verschillen wat veiligheid betreft. Zo is dimethicone ruim onderzocht in de wetenschappelijke literatuur en omwille van zijn niet comedogene als waterresistente eiegenschappen één van de meest gebruikte ingrediënten in cosmetica.Ook de FDA keurde dit product goed in de VS. Olies zoals avocado of amandelolie kunnen niet in minerale poeders verwerkt worden omdat ze een te zwaar moleculair gewicht hebben.
  Ook Cyclopentasiloxane werd uitvoerig toxicologisch onderzocht en omdat het amper in de huid binnendringt als volledig veilig beoordeeld. Twee van uw collega’s hebben het gebruik van silicone eerder beschreven in hun blogs. Amanda Foxon – Hill is cosmetisch chemicus (http://realizebeauty.wordpress.com/2009/03/06/siloxanes-in-the-news-are-they-bad-for-you/) en Paula Begoun verklaart waarom silicone de huid niet kan verstoppen (http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/silicone).
  Aangezien we door deze wetenschap geloven dat deze ingrediënten niet alleen veilig zijn maar ook onze producten aanvullen of versterken , hebben we gekozen deze te gebruiken.
  Met dank voor het forum waardoor we ons standpunt hebben kunnen toelichten en veel succes met uw blog !
  Met verzorgde groeten

  • liv sagt:

   Dank voor de toelichting! Het is goed om te horen dat de oliepalm op duurzame wijze geteeld wordt. Ook is de toelichting over de silicone interessante. De keuze om dank deze info wel of niet de jane iredale producten met silicone te kopen blijft natuurlijk bij de koper. Alsnog stel ik nog steeds de erg transparante site van Jane Iredale erg op prijs!
   Hartelijke groet, Liv

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.