A love story: ILIA tinted lipconditioner in Shell Shock

DEUTSCHER TEXT UNTEN.
Jullie hebben mijn nieuwste beauty-liefde al een paar keer langs zien komen op mijn blog (hier en hier) en vandaag wijd ik er een uitgebreide review aan: de tinted lipconditioner van ILIA Beauty in de kleur Shell Shock.

Reden voor deze liefde is simpel: de kleur is fris, vrolijk en fel zonder onnatuurlijk te ogen. Daarnaast topt deze lipstick met een ongekend verzorgend effect. 

Maar nu vanaf het begin…


ILIA Beauty
ILIA Beauty werd 2011 opgericht door de Canadese designer Sasha Plavsic. Aanvankelijk waren er slechts zes tinted lipconditioners in het assortiment. Desondanks geen kleine start, gezien de ongekende kwaliteit van deze natuurlijke lipsticks.

De lipconditioner in Shell Shock was er vanaf het begin bij.
Shell Shock
Zoals al boven beschreven is de kleur een fel koraal-rozedat mijn groene ogen helemaal laat stralen en een enorme frisheid in mijn gezicht tovert. Alsnog is de kleur niet te fel en oogt natuurlijk.
De romig-glossy finish is semi-transparant. De finish blijft niet heel lang zitten, maar er blijft wel een mooie kleur achter. Met één laag krijg je een glossy finish en een ‘my lips but better’ finish. Met twee lagen dekt hij nog net iets meer en krijg je de felle kleur te zien.

Twee lagen shell shock
De lippenstift voelt lekker licht aan; veel lichter dan de romige Dr.Hauschka Pink Topaz.

En wat deze lipstick – behalve de kleur – zo bijzonder maakt, is het verzorgende effect. Je hebt absoluut geen extra verzorging voor je lippens meer nodig als je ILIA draagt.
Geur
De zoete geur van jasmijn en neroli (sinasappelbloesem) vind ik erg prettig en niet opdringerig. Ook smaakt deze lipstick een beetje zoet. Geur en smak lijken op de lipbalm van Couleur Caramel. Maar anders dan die van Couleur Caramel veroorzaakt de lipconditioner geen kriebels in je keel.
Design
Niet alleen op de lippen is de lipconditoner een echte eyecatcher. Het zware aluminium omhulsel met puristische print zowel op de buiten- als de binnenkant geven en gevoel van rust en luxe. Eindelijk weer eens natuurlijke cosmetica die ik alleen al vanwege de verpakking wil hebben! Prachtig!
Ingrediënten
Organic Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Organic Jojoba (Simmondsia Chinensis) Seed Oil, Organic Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Organic Sesamum Indicum (Seasame) Seed Oil, Organic Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Tocopheryl Acetate (Natural Vitamin E), Pomegranate (Punica Granatum) Seed Extract, Grape (Vitis Vinifera) Seed Extract, Citrus Aurantium Ducil (Orange) Fruit Oil, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil. May Contain: Mica, Titanium Dixoide, Iron Oxide (CI 77499, CI 77492, CI 77491), Red 7 CI15850, Red 28 CI45410, Yellow 5 CI19140.

85% van de ingrediënten is biologisch, dat is zelfs voor natuurlijke cosmetica veel.
Bovendien gebruikt ILIA geen karmin (een extract van dode luizen dat vaak in natuurlijke cosmetica gebruikt wordt om een rode kleur te creëren). In plaats daarvan gebruikt ILIA echter in de meeste producten een synthetische kleur, ook is het maar maximaal 0,3%. (Dat doet RMS Beauty trouwens ook).

ILIA test haar producten noch haar ingrediënten op dieren.

Prijs
De hoogwaardige ingrediënten, de fantastische kleur en het mooie design kosten echter wel wat. Met €22,90 (voor 3,5gr) is dit een dure gap. Wel moet ik zeggen dat de lipstick ondanks de romige textuur heel lang meegaat. Ook heb ik liever 1 topproduct dan 2 of 3 matige lipsticks thuis liggen.
Meer van ILIA
Sinds deze lente is het ILIA assortiment  continu uitgebreid. Er zijn zes ‘echte’ lipsticks bijgekomen. Deze hebben een minder transparante maar alsnog geweldige glossy finish.

Ook worden er inmiddels  twee puur verzorgende lipsticks aangeboden (day & night).

Bovendien werd het assortiment met andere producten uitgebreid: vier multi-sticks (voor lippen, wangen en oogleden) en twee Illuminators (een licht gekleurde en eentje in bronze). De lichte Illuminator van ILIA schijnt nog subtieler te zijn dan de luminizer van RMS Beauty.

Vorige zomer heeft ILIA ook een LE gelanceerd met twee tinted lipconditioners (Paradise & Crimson en Clover) en een lipstick (Voilà – zie review Julie).
Deze herfst komt er ook weer een LE op de markt, met een ‘Love Buzz Smear’ (whatever that is!), een tinted lipconditioner in These Days (nude) en een lipstick in Ink Pot (donkerpaars)

Daarnaast komen in oktober zes nieuwe lipglosses en vier mascaras op de markt. De namen van de mascaras zijn geïnspireerd door filmtitels: Nightfall (Black), Asphalt Jungle (Charcoal), Macao (Copper), und Shadow of a Doubt (Ash Brown).

Oh wat ben ik benieuwd! En tot die tijd geniet ik nog lekker van mijn Shell Shock, want vrolijk en fris kan immers ook nog in de herfst.
In centraal Europa is ILIA alleen verkrijgbaar bij de super mooie webshop Amazingy. Amazingy heeft trouwens ook andere geweldige merken in hun assortiment zoals RMS Beauty, HIRO en en en en.
Liv concludeert
Een bijzondere eye-catcher die iedere cent waard is. Finish, kleur en verzorgend effect overtuigen meer dan 100% . Deze combinatie ben ik de wereld van natuurlijke cosmetica nog niet eerder tegengekomen. Hiervoor neem ik dan ook de 0,3% synthetische kleur voor lief.
Kennen jullie ILIA Beauty? Betalen jullie liever €23 voor één topproduct in plaats van voor drie matige lippenstiften?
 Liefs, Liv

*Pr-sample, die ik zelf mocht uitkiezen! Hartelijk dank aan Amazingy!!!

A love story: ILIA tinted lip Conditioner in Shell Shock
Ihr hab ihn schon in einigen Posts vorbei sehen kommen (hier und hier), und heute widme ich diesem ganz besonderen Beautyschatz eine ausführliche Review.

Mein absoluter Sommer, Spätsommer und auch Indian Summer Liebling ist der getönten Lip Conditioner von ILIA in der Farbe Shell Shock.

Der Grund für diese Liebe ist eindeutig: fröhlich, frisch, knallig und das alles ohne angemalt auszusehen und gleichzeitig die Lippen zu pflegen schaffen einfach nicht viele Lippenstifte. 

Aber nun von Anfang an.
ILIA Beauty
ILIA Beauty wurde 2011 von der kanadischen Designerin Sasha Plavsic gegründet. Anfänglich bestand das Sortiment aus sechs Tinted Lip Conditioner. Keineswegs ein kleiner Start, denn die Kombi von modischen Farben und hochwertiger Naturkosmetik-Qualität gab bis dahin noch selten.

Der Lip Conditioner in Shell Shock war von Anfang an dabei.

Shell Shock
Wie schon Oben beschrieben ist die Farbe ein knalliges korallenes Pink das meine grünen Augen strahlen lässt und Frische ins Gesicht zaubert. Die Farbe ist nicht grell und wirkt dadurch immer noch relativ natürlich.  
Das cremig-glossige Finishist semi-transparent. Um ein deckendes Ergebnis zu erzielen benötigt man zwei dicke Schichten. Eine Schicht reicht aber für das glossige und ‚my lips but better’ Finish. Auch wenn das cremige Finish nicht ewig auf den Lippen hält, hinterlässt der Lip Conditioner getönte Lippen.
Hier mit zwei Schichten Shell Shock
Das Tragegefühl ist angenehme, keines Wegs so schwer wie beim Dr.Hauschka Pink Topaz.

Und pflegen tut er Bombe. Ich trage mittlerweile tagsüber keinen Pflegestift mehr auf wenn ich Shell Shock trage.

Duft
Den süßlichen Duft nach Jasmin und Neroli (Orangenblüte) empfinde ich als sehr angenehm und keines Wegs aufdringlich. Auch schmeckt der Lip Conditioner etwas süßlich, ganz ähnlich wie der Couleur CaramelLipbalm. Anders als der von Couleur Caramel kratz der Lip Conditoner von ILIA gar nicht im Hals.
Design
Nicht nur auf den Lippen ist dieser Lippenstift ein absoluter Hingucker. Die schwere Aluminium Hülse mit puristischem Aufdruck auf der äußeren Hülse und im inneren Hals des Lippenstiftes gibt mir ein Gefühl von Luxus und Ruhe. WOW! Endlich mal wieder NK die ich schon alleine wegen der Verpackung haben will!
Leider sitzt der Lippie wohl etwas zu dicht am Hülserand und hat daher seit dem Begin Abnutzungsspuren am Rand.
Inhaltsstoffe
Organic Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Organic Jojoba (Simmondsia Chinensis) Seed Oil, Organic Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Organic Sesamum Indicum (Seasame) Seed Oil, Organic Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Tocopheryl Acetate (Natural Vitamin E), Pomegranate (Punica Granatum) Seed Extract, Grape (Vitis Vinifera) Seed Extract, Citrus Aurantium Ducil (Orange) Fruit Oil, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil. May Contain: Mica, Titanium Dixoide, Iron Oxide (CI 77499, CI 77492, CI 77491), Red 7 CI15850, Red 28 CI45410, Yellow 5 CI19140.
Die Inhaltsstoffe sind zu 85% bio. 

Außerdem verzichtet ILIA in allen Lippenstiften auf Karmin (Karmin ist ein Extrakt von Läusen der für eine satte Rote Farbe in Kosmetik sorgt. Princess hat dazu einen ausführlichen Post geschrieben.) Dafür greift Sasha Plavsic in den meisten ihrer Produkten allerdings zu einem wenn auch sehr geringen Anteil synthetischer Farbe (maximal 0,3%). (Das tut RMS Beauty übrigens auch.)
ILIA führt keine Tierversuche durch.

Preis
Der Spaß hat seinen Preis, denn € 22,90 für 3,5g ist nicht grade wenig. Aber ich bin überrascht wie langsam sich der Lippie abnutzt trotz dieser cremigen Textur. Außerdem gebe ich lieber 23 Euri für ein Top Produkt aus als für 5 Drogerie Lippenstifte die ich eh kaum trage…
Mehr von ILIA
Seit diesem Frühjahr ist das ILIA Sortiment stetig gewachsen. Es sind sechs ‚richtige’ Lipsticks  mit hoher Deckkraft und einem weniger transparenten aber  trotzdem mit glossigem Finish dazu gekommen.

Auch gibt es mittlerweile zwei Lippenpflegestifte (day & night).

Außerdem wurde das Sortiment mit anderen Produtken erweitert: vier Multi-sticks (für Lippen, Wangen und Lider) und zwei Illuminators (einen hellen und einen eher bronzigen).  (Gerne würde ich den hellen ILIA Illuminator mit dem von Vapour und mit meinen RMS Luminizer vergleichen, aber drei hochwertige Highlighters in einem Haushalt ist wohl etwas übertrieben.)

Letzen Sommer hat ILIA auch eine LE lanciert mit zwei Tinted Lip Conditioners (Paradise & Crimson und Clover) und einem Lipstick (Voilà – siehe Review Julie).

Und auch in diesem Herbst wird es wieder eine LE geben: mit einem Love Buzz Smear (whatever that is ?!)), einem Tinted Lip Conditioner in These Days (nude), und einem Lipstick in Ink Pot (dunkles Lila).

Auch wird ab Oktober das Sortiment mit sechs neuen Lipglossen und vier Mascaras erweitert. Die Mascara wird es in folgenden Farben geben (inspiriert von Filmtiteln): Nightfall (Black), Asphalt Jungle (Charcoal), Macao (Copper), und Shadow of a Doubt (Ash Brown).

Ich bin schon ganz gespannt. Und bis dahin trage ich einfach weiterhin meinen Shell Shock, denn fröhliche frische Farben dürfen auch im Herbst an den Start.
In Deutschland gibt es ILIA im Moment nur bei dem wunderbaren Webshop Amazingy.

Ich bin bei Weitem nicht der einzige Fan von Ilia. Bei Julie von Beautyjagd gibt esweitere Reviews der Lippenstifte Shell Shock, Neon Angelund Bang Bang. Und Sun von den Alabastermädchen hat ‘in paradise’ gereviewt.

Fazit
Ein Hingucker der jeden Cent wert ist. Finish, Farbe und Pflege überzeugen mehr als 100%.  Diese Qualität ist mir in der NK Welt noch nicht vorher begegnet. Dafür nehme ich auch die 0,3% synthetische Farbe in Kauf.  Ich kann allen – ob Lippenstift Neuling oder Oldies diesen wunderbaren Schatz empfehlen… und Außer den geringe Anteil synthetische Farbe kann wirklich nichts negatives anmerken.
Kennt ihr ILIA Beauty? Blättert Ihr auch liebe €23 für ein Hammer Produkt hin als für 5 Drogerie Produkte?
Liefs, Liv

PR-Sample, das ich mir selber aussuchen durfte J Vielen Dank an Amazingy!

15 Comments

 • ILIA Beauty sagte mir bis eben gar nichts, aber nun hast du mich wirklich neugierig auf diese Marke gemacht…
  Die Lippen sehen mit dem Conditioner richtig schön frisch aus.

  Liebe Grüße und noch einen schönen Sonntag 🙂

 • Ich habe schon unlängst bei Amazingy gestöbert auf der Suche nach Ilia Produkten. Vermutlich muss ich doch mal bestellen 🙂

  • liv sagt:

   Ilia ist make-up das spass macht, eben so wie es sein soll. aber es ist schon nicht wenig geld. Wenn du ‘s hast sage ich ‘bestellen’ sonst ‘ wünschen’ 🙂 Liefs, liv

 • Emma sagt:

  Oooh ik wil er al zo lang een proberen. Deze kleur staat je echt super liv!

  Haha, en ik ben het helemaal met je eens. Ik heb thuis zoveel liever een luxe-product liggen dat ik ook zeeeeer lang gebruik dan vijf andere producten die ik na een maandje al niet meer interessant vind.

  Liefs!

 • Mir geht es da genau wie dir Liv – In Paradise und Pink Topaz sind zwei enorm teure Lippenstifte. Dennoch benutze ich jeden Einzelnen viel häufiger als meine Drogerie-Produkte. Und von Ilia Beauty kommt mir definitiv noch viel mehr ins Haus 😀
  Shell Shock passt übrigens gut zu deiner Augenfarbe 🙂

  Liebe Grüße
  °Sun

 • Princess sagt:

  Oh Oh…verliebt!
  Da ist mir etwas syntetische Farbe lieber als Läuse. Und zum Preis: da gebe ich gerne meine Drogerie-Stifte pür diesen einen her. Meine Drogerie-Lippies überzeugen mich kaum mehr, seit ich meinen Hauschka Stift habe.

  “shell Shock” sieht toll an dir aus, gefällt mir gut. Aber ich liebäugle grad auch ein bisschen mit “Blossom Lady”…:D

  Bald mus sich echt mal was bestellen, ich habe soviel auf meiner imaginären Wunschliste.

  Liebe Grüße 🙂

 • Ziet er goed uit, ik ben erg benieuwd naar dit product! Misschien binnenkort toch maar eens in huis halen 😉

 • Laura S. sagt:

  Nou, ik ben het helemaal met je eens Liv! Liever een super goed topproduct dan 5 so-so producten! 🙂 Amazingy is heel strikt en selectief in hun merken en dat vind ik top. Ik moet zeggen dat ik heel verbaasd ben om te lezen dat veel natuurlijke merken extract van dode luizen gebruiken in hun rode lippenstiften. Nou, wat? Euuuw! 🙂

 • Roze Star sagt:

  Weet je misschien nog een paar leuke Duitse blogs/sites? Ik faal namelijk zwaar voor mijn Duits tekst verklaren proefwerken, en daaruit bestaat 50% van mijn eindexamen :O Alvast heel erg bedankt!

  • liv sagt:

   Hoi Roze Star: kijk eens in de blogroll in de rechter kolom op deze blog daar staan heel wat leuke Duitse natuurlijke beauty blogs bij 🙂 Succes met je proefwerken! Liv

 • Anonymous sagt:

  Staat je super!
  Welke kleur tinted lip conditioner raad je aan voor lichte huid met blauwe ogen?
  M’n lippen hebben al best kleur van zichzelf maar wil ook “my lips but better” 🙂

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.