Review Illuminating Powder | Dr.Hauschka Slow Mood LE


Een zijdezacht poeder, die op het eerste gezicht te licht lijkt maar uiteindelijk transparant is, de teint matteert, egaliseert en tegelijkertijd de meest gezonde glow eva op je gezicht tovert. Daarbij komen de absoluut hoogwaardige ingrediënten die de huid genezen en verzorgen in plaats van dicht te plamuren. (Eigenlijk precies wat ik van de Balancing TeintPowder uit de LE van 2011had verwacht!)
Dat zijn eigenschappen van de Illuminating Powder uit de actuele Dr.Hauschka LE Slow Mood. Maar is er ook een minpunt? 


Het enige nadeel leek mij aanvankelijk het gehalte aan kleine glitterpartikelen; een hoeveelheid die anderen waarschijnlijk eerder als matig inschatten, maar daar ben ik gevoelig voor. Glow absoluut, shimmer ook, maar glitterdeeltjes in mijn gezicht die men ook nog op 30cm afstand zou kunnen waarnemen.. hooguit op mijn oogleden!
MAAR ik was weer eens te snel met mijn mening, want sinds een week wil ik nooit meer zonder!  

Sinds een week gebruik ik dan ook geen foundation meer.

Als basis meng ik een beetje Gekleurde Dagverzorging (trouwens ook een absoute aanrader!) in mijn gezichtscrème, doe wat concealer onder mijn ogen en dan alleen nog maar de Illumanating Powder op. 

Hier kort tussendoor de fotos van de Gekleurde Dagverzorging, omdat het ook zo’n toverproduct van Dr.Hauschka is en zeker voor deze hete dagen prima een foundation kan vervangen.
De kleur ziet er veelst te donker uit maar gemengd in je dagverzorging of een te lichte foundation werkt hij geweldig. 

Ik voelde me lang niet meer zo mooi! En elke dag lijkt mijn huid iets mooier te worden dankzij de poeder. Maar hoe zou het anders zijn bij deze bijzondere ingrediënten?!


 Ingrediënten:  Mica, Manihot Utilissima (Tapioca) Starch), Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum), Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Citral*, Benzyl Alcohol*, Limonene*, Benzyl Salicylate*, Alumina, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

In plaats van talk, zit deze poeder vol met zijdepoeder en heel veel  verzorgende en genezende ingrediënten zoals toverhazelaar, wondklaver en zwarte thee. Dat hebt ik dus afgelopen week echt ervaren.

Aan mijn geliefde RMS Living Luminizer heb ik deze week niet eens gedacht (in de winter ga ik hem zeker weer gebruiken) ondanks dat ik deze poeder aanvankelijk een beetje onderschat had, onder het motto “Met mijn luminizer kan je toch niet meedingen!

Het resultaat van de poeder (zeker over de vloeibare gekleurde dagverzorging) is een gezonde glow! 

Het mooiste effect heeft het poeder vind ik op de wangen. Niet alleen op het jukbeen maar echt op de wangen tot de neusvleugels. Precies daar waar Marilyn Monroe haar highlighter droeg! Maar ook op het midden van mijn voorhoofd en kin staat die goed.


Ook prima werkt deze poeder als lichaamspoeder voor op je schouders, sleutelbeen of decolleté, of als base voor onder de lippenstift of voor een beetje meer glans in het haar… alleen is die daarvoor eigenlijk te duur. Dat is dan ook het enige nadeel van dit product. € 20,95  voor 5g is nou niet echt weinig.

Trouwens kan je dankzij de fantastische sluiting deze poeder zonder problemen meenemen. Ik hoop dat de gewone losse poeder straks ook deze sluiting krijgt!


Liv concludeert
Voor iedereen die er graag vijf jaar jonger uit wil zien, die wangen wil hebben als een babyhuid, die niet van foundation houdt, of die een verzorgend effect van decoratieve cosmetica belangrijk vindt is deze poeder een super product. En voor het geval dat de prijs je afschikt: spaar je geld liever bij de oogschaduw duos (deze zijn prima maar niet WOW!) en investeer in dit wonderwapen.

Niet aanraden kan ik het poeder voor mensen met een heel erg vette huid.

Wat vinden jullie van deze poeder? Hebben jullie hem al kunnen proberen? Is het wellicht al uitverkocht in jullie lokale Hauschka winkel? Kan iemand deze Illuminating Powder vergelijken met de gewone losse poeder van Dr.Hauschka?

Liefs, Liv
* PR-Product

Review Illuminating Powder | Dr.Hauschka Slow Mood LE
Ein seidigfeines Puder, das auf den ersten Blick zu hell wirkt aber transparent ist und den Teint mattiert und ausgleicht und gleichzeitig den gesündesten Glow eva ins Gesichts zaubert. Dazu kommen absolut hochwertige Inhaltsstoffe die die Haut pflegen und heilen statt zu zukleistern. Dieses Puder ist was ich vom Balancing Teint Pudererwartet hatte. Das Illuminating Powder der aktuellen Dr.Hauschka LE Slow Mood scheint ein wahres Traumprodukt… oder kennt es auch Nachteile?

Einziger Nachteil war für mich anfänglich der hohe Glitteranteil, den andere wohl eher als mäßig beschreiben würden aber da bin ich eben eigen. Glow auf jeden Fall, Schimmer auch, aber Glitzerpartikel im Gesicht die mit bloßem Auge auf 30 cm Abstand erkennbar sind gehen bei mir höchstens auf dem Augenlid.

ABER ich war mal wieder zu voreilig mit meiner Meinung. Denn seit einer Woche will ich nie wieder ohne!

Ich verzichte seitdem auf  Foundation.

Als Basis mische ich mir das Tönungsfluid in die Tagecreme (auch ein echtes Hammerprodukt!.. siehe Fotos), danach ein bisschen Concealer und dann eben das Illumanating Powder.

Zwischendurch ein paar Fotos des Tönungsfluids, weil es genau wie das Illuminating Powder so ein typisches Dr.Hauschka Wunderprodukt ist und grade an diesen heißen Tage prima die Foundation ersetzen kann.

Pur sieht es zu dunkel aus, aber in die Tagescreme erhält man eine zarte aber gesunde Bräune im Gesicht.. . auch ist sie bestens geeignet um zu helle Foundation farblich an den Hautton an zu passen.

Ich habe mich lange nicht sooooo wohl in meiner Haut gefühlt. 
Und jeden Tag sieht meine Haut NOCH besser aus. Was sollte man auch anders erwarten bei den Inhaltsstoffen?!

 Inhaltsstoffe: Glimmer, Tapiokastärke, Seidenpulver, Kieselerde, Kieselsäure, Auszüge aus Wundklee, Zaubernuss und Schwarztee, Ätherische Öle, Aluminiumoxid, Eisenoxide, Titandioxid.

Das Puder ist ganz ohne Talkum dafür mit Seidenpulver und eine Menge an pflegenden Extrakten: eine Wunderwaffe für die perfekte Haut!

Selbst meinen RMS Living Luminizer habe ich seit dem nicht mehr angerührt (das wird sich im Winter bestimmt wieder ändern), obwohl ich das Puder anfänglich noch belächelte so unter dem Motto „An meinen Luminizer kommst du eh nicht ran!

Und weil ich grade so gut drauf bin trage ich das Puder auch richtig großflächig auf. Den tollsten Effekt finde ich – hat er auf den Wangen. Nein nicht nur auf dem Wangenknochen, sondern echt auf den ganzen Wangen bis hin zu den Nasenflügeln. Genau da wo Marilyn Monroe auch immer ganz viel Highlighter getragen hat!

Auch bestens geeignet ist es im Sommer als Körperpuder für Schultern und Dekollete und als Base für Lippenstift oder mal für etwas Glimmer im Haar…  nur dafür ist es eigentlich etwas zu teuer. Das ist auch der einzige Nachteil an diesem Produkt.  Der Preis ist bei 21,00€ für 5g nicht grade gering.

Die Verpackung gefällt mir übrigens auf Grund des transportfreundlichen Verschlusses sehr gut! Hoffentlich wird die des losen Puders aus dem Standardsortiment auch mal so angepasst.


Liv’s Fazit
Für alle die gerne fünf Jahre jünger aussehen wollen,  Wangen wie Babypopos haben wollen, keine Foundation mögen, oder auf Pflege in Deko setzten ist dieses Puder das perfekte Produkt.  Und falls Euch der Preis abschreckt: spart lieber bei den E/s Duos und investiert in diese Wunderwaffe! (Die E/S sind auch toll aber eben nicht WOW!).

Nur für die ganz fette Haut ist dieses Puder eher nichts.

Haben Euch die Glitzerpartikel auch erst abgeschreckt? Hab ihr das Produkt schon? Ist es vielleicht schon ausverkauft bei Euch? Kann es jemand mit dem losen Puder von Dr.Hauschka vergleichen?

Liefs, Liv

PS: Ich weiß ich habe bisher nur lobend über die aktuelle Hauschka LE gesprochen, aber was soll ich machen wenn ich einfach durch und durch begeistert bin?!

*Die Produkt wurden mir kosten- und bedingungslos von Dr.Hauschka NL zur Verfügung gestellt. Vielen Dank!

24 Comments

 • Anonymous sagt:

  Hi Liv, wat een fijne review weer.
  Even een vraagje.
  Zelf heb ik een vette huid met enkele onzuiverheden, welke op normale dagen halverwege de dag gaat glimmen. Deze poeder lijkt me heel verzorgend en een mooie finishing touch voor m’n ochtend makeup.
  Waarom adviseer je deze poeder niet voor de vettere huid?

  Fijn weekend en vast bedankt voor je antwoord!

  Groetjes, Sylvia

  • liv sagt:

   Hoi Sylvia,
   dat ligt aan de glimmerpartiklen. Ik zelf heb geen vette huid (alleen soms een beetje mijn neus) maar ik lees vaak dat mensen met een vette huid echt geen glimmer willen. Wat ik je kan aanraden: probeer de poeder eens in een winkel (bijv. op zaterdag ochtend) en kijk wat het glimmer met je huid gedurende de dag doet. Want het poeder matteert zowiezo een beetje dus misschien is je helemaal geen probleem. Ik ben benieuwd hoe het voor je huid werkt! Groetjes, liv

 • Emma sagt:

  Heey Liv,

  wat een super fijn geschreven recensie!!! Zelf heb ik bij deze poeder dat hij soms bijna niet opvalt, vooral als mijn huid wat vettiger is door dit warme weer/crème/foundation die al een glow geeft. Zodra ik een drogere huid heb, dan pas komt echt de mooie glow te voorschijn. Is jou zoiets ook al opgevallen?

  Wat is trouwens het precieze verschil tussen deze en de RMS living luminizer?

  Liefs!
  Emma

  • liv sagt:

   Ja daar heb je gelijk! Daarom gebruik ik dus ook geen foundation meer op dit moment 🙂
   De rms luminizer is op basis van cocosolie en echt een balsem die je op het jukbeen etc dept. maar hij is niet geschikt voor het hele gezicht. … de prijs is ook een groot verschil 😉 Groetjes, Liv

 • beautyjagd sagt:

  Ich habe den Puder vor ein paar Tagen auch wieder in meinem Bioladen angesehen – ich sehe schon, wer den auch bald hat 🙂 ! Bei Glitzer bin ich genauso zurückhaltend wie du, und er ist ja auch im Puder drin, aber irgendwie gefällt er mir trotzdem… Die Kombi mit dem Tönungsfluid ist eine tolle Idee, kann mir gut vorstellen, wie frisch und sommerlich das aussieht.

  • liv sagt:

   hihi 😀 dat puder wird bestimmt bald vergriffen sein, darum werde ich mir diese woche noch mal nachschub gönnen 😀
   Frisch sieht hier grade niemand aus, ausser Umweltsünder die sich ne stunde vor den Kühlschrank setzten 😉 aber frischer auf jeden Fall!
   Liefs, Liv

 • AnnaRockt sagt:

  Das hört sich ja toll an! Ja, mich hätte zum einen der Schimmer zum anderen das “Loose” abgeschreckt – wegen Transports. Aber da hat sich anscheinend Dr. Hauschka was einfallen lassen.
  Bei mir wird es am “Babypopo”-Wangen scheitern, ich habe zwar keine Akne-Narben aber glatt sind die Wangen dennoch nicht, ich hätte Angst, der Puder würde es betonen.
  Viele Grüße
  Anna

  • liv sagt:

   Hi Anna,
   ich denke dass das Puder deine Narben eher kaschieren würde als zu betonen. Vielleicht gibt es ja einen Laden in dem du es ausprobieren kannst (zu not mit selbstmitgebrachten pinsel – wegen der Hygiene).
   Liefs, liv

  • AnnaRockt sagt:

   Hallo Liv,

   ja, jetzt hast Du mich doch überzeugt. Habe es bestellt und es liegt heute schon in meinen Händen.
   Wollte eigentlich die blöde Eco Glossybox bestellen, kurz vorm Abschicken dachte ich mir, dass ich dann wieder irgendwelche Produktproben bekomme, mit denen ich eh nichts anfangen kann und für das Geld doch auch was anderes kaufen kann…ja, z. B. das Puder.
   Danke Dir für das Review und die Antwort.
   Schönes Wochenende
   Anna

  • liv sagt:

   Oh das war eine gute Entscheidung! Lieber ein Hammer Produkt als ein paar mittelmässige 🙂 Weniger ist Mehr! Liefs, liv

 • Jana sagt:

  Es ist wirklich nicht einfach, einen Highlighter zu finden, der einem alle Wünsche erfüllt. Glitter mag ich auch überhaupt nicht auf den Wangen, daher mag ich ja den rms Lidschatten Lunar als Highlighte so gerne. Der schimmert nur, kein Glitzer. Und durch die Cremetextur wirkt er sehr natürlich, das mag ich am meisten 🙂

  • liv sagt:

   Genau! Darum war ich anfänglich auch so zurückhaltentd, abe das die Glitzerteilchen in diesem Puder, auch wenn man sie teilw. sieht, fallen eben kaum auf. Aber wenn du happy bist mit deinem RMS brauchst du das Puder wirklicht nicht 😉 Lg liv

 • Ich tu mich sonst recht schwer mit losen Produkten, aber das hier klingt ja wirklich toll! Denke, ich muss wohl testen gehen :-))

 • Laura S. sagt:

  Hoi Liv! Alles klint goed maar ik ben een beetje verbaasd dat deze poeder Fragrance (Parfum)en bevat. Is het niet zo dat Fragrance (Parfum) een van de slechste dingen is dat je in een natuurlijk product kan vinden? Ik zie nergens dat de fragrance uit eterische oliën afkomstig is. Wat denk je?

  Liefs,

  L.

  • liv sagt:

   Fragrance hoeft helemaal niet slecht te zijn als het om etherische oliën gaat, die voor deze geur gebruikt zijn. Dit is bij Dr.Hauschka het geval. Zo veel ik weet zit in bijv. Natrue en BDIH gecertificeerde natuurlijke cosmetica geen synthetische geurstoffen. Ik denk dus dat je deze producten, tenzij je extreeeeeeeeeem gevoelige huid hebt en/ ofallergisch tegen bepaalde etherische olien je met een goed gevoel deze producten kan gebruiken. Groetjes, liv

  • Laura S. sagt:

   Ik denk dat je gelijk hebt, dat vermoedde ik ook. Dank je voor je antwoord! 🙂

 • Tascha sagt:

  Hi Liv,

  einer schöner Blog. Die neue LE hört sich ja toll an und endlich gibt mal wieder grün Töne das freut mich besonders.
  Ich habe das normale lose Puder, lohnt sich da die Anschaffung des Puders aus der LE???

  lg
  Tascha

  • liv sagt:

   Hi Tascha,
   dieses Puder ist nicht mit einem ‘normalen Puder’ zu vergleichen. Es ist eher ein Highlighter den man nicht punktuelle sondern großflächig (also z.b. auf Wangen, mittlere Stirn, Nase Kinn). Wenn du nicht von selber extrem glänzt und auf Glow stehst dann lohnt es sich finde ich schon, hängt aber natürlich auch von deinem budget ab, denn billig ist es nicht. Liefs, liv

 • Tascha sagt:

  Hi Liv,

  das hört sich ja super an. Werde mir den Puder auf jeden Fall mal näher anschauen 🙂 Ich liebe Glow.
  Vielen dank auch für deine Nachricht auf meinem Blog.
  Werde bald auch einiges über NK schreiben und vor allem wird es auch viel über Inhaltsstoffe gehen 😀

  freue mich schon.

  P.S. Ich liebe deinen Blog! Bin schon lange “Stille” Leserin

  lg
  Tascha

 • Hannah sagt:

  Ha Liv, via via heb ik je blog ontdekt. Wat een leuke ontdekking, super! Vraagje over deze poeder: Ik zag inderdaad ook meteen die glitters erin, en dat wil ik absoluut niet! Glittert de poeder in het zonlicht?

  Liefs Hannah

  • liv sagt:

   Hoi Hannah, welkom op mijn blog 🙂 dat is een hele moeilijke vraag. Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen ja, MAAR ik denk alsnog dat het niet opvalt. ik zou zeggen, ga naar een winkel die hauschka verkoopt en ga het testen. Ik was in het begin namelijk ook erg onzeker of ik deze poeder mooi zou vinden en heb hem ook een tijdje gewoon laten staan.. maar het resultaat is te mooi. Dus proberen. Want als ik eerlijk antwoord moet ik zeggen ‘ja’ maar alsnog draag ik hem erg graag ook al hou ik zelf niet van glitter. Liefs, liv

 • Hannah sagt:

  Hoihoi Dankje voor je eerlijke antwoord ik ga het gewoon testen.

  Liefs, Hannah

 • ania sagt:

  dein Blog ist toll! hier komme ich öfters vorbei!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.