Reviews en draagfoto’s van de Dr.Hauschka Inner Glow lipsticks

DEUTSCHER TEXT IN EINEM EXTRA POST (hier).

Jullie hebben het zeker al gehoord of op mijn blog gelezen (hier): Dr.Hauschka heeft vijf – fantastische – nieuwe limited lipsticks gelanceerd.

Inmiddels heb ik de lipsticks getest, geswatcht en, voor jullie het meest belangrijk, draagfoto’s gemaakt. Vooral bij lippenstiften vind ik het belangrijk dat je er portretfoto’s van laat zien ipv alleen de gekleurde lippen. Immers kan de juiste kleur lippenkleur je hele teint positief beïnvloeden en je ogen helemaal laten stralen. Voor de donkere huidtypen onder jullie verwijs ik daarom ook graag naar de draagfoto’s van Andreea. Als je haar en mijn foto’s vergelijkt, wordt trouwens ook duidelijk dat, net zo als eigenlijk bij alle cosmetica van Dr.Hauschka, de kleuren zich aan je eigen huidskleur aanpassen. Dit maakt hun producten dan ook heel bijzonder.

Voordat ik in ga op de verschillende lippenstiften nog wat algemene informatie over de limited editie.
Verpakking
De lippenstiften zitten in de klassieke Dr.Hauschka lipstickhoesjes; een hoes uit een mat geborsteld ‘gouden’ metaal. Een mooie verpakking met een luxe en chique uitstraling. Ik voel me echt een dame, als ik deze lipstick uit mijn beauty etui haal hihihi. Maar verpakkingen vind ik eigenlijk niet heel belangrijk mits zij stevig zijn, en dat zijn deze. De dop zit er goed op en de lippenstift ligt lekker zwaar in de hand.

Het enige nadeel dat ik bij deze lippenstiftlijn kan ontdekken zijn de ontbrekende namen op de hoesjes. Van buiten zien ze er allemaal hetzelfde uit, behalve het lipsticknummer die op de onderkant van het hoesje geplakt is. Zodra je er meer da één hebt moet je dus nummertjes uit je hoofd leren om steeds de goede kleur te pakken.
Kleur & Finish
De kleuren zijn heel verschillend en deels heel nieuw op de natuurlijke cosmeticamarkt.

Ik heb gewoon eens al mijn lippenstiften geswatcht. Drie van de vijf kleuren van deze lijn had ik nog helemaal niet in mijn stash.

Voor twee van de nieuwe kleuren vond ik  wel ‘zusjes’ in mijn stash. De red quartz (#13) lijkt een beetje op de Dr.Hauschka 01 en de beige opal (#14) op de Dr.Hauschka 09 lippenstift. (Fijn om te weten voor iedereen die op dit moment niet zo veel bestedingsruimte heeft en bang is dat deze twee kleuren te snel uitverkocht zijn – het is immers een limited edition.)


Zelf hoopte ik een beetje op een echt fel rode kleur, maar verder ben ik helemaal voldaan 😉  Leuk vind ik dat in de LE twee ‚nude’ of beter transparante-shimmery kleuren zitten. Dit heeft Dr.Hauschka tot nu toe namelijk nog niet in haar assortiment. Ik verwacht dat Dr.Hauschka met deze twee lipsticks nu ook jongere vrouwen en meisjes aanspreekt (zeg maar meisjes die half zo oud zijn als ik ;)).

Tussen de vijf kleuren zit voor ieder type zeker meer dan één passende kleur (zelfs voor roodharigen ;)) Bovendien zijn sommige kleuren uitermate geschikt voor lippenstiftbeginners omdat de lipsticks licht aanvoelen, je lippen niet uitdrogen en deels dus een transparante finish hebben (ook al vind ik eigenlijk dat ook vrouwen die net beginnen lippenstift te dragen met een felle of intensieve kleur mogen beginnen!). 

Ook kan je de lipsticks erg mooi over elkaar heen dragen. De rose crystal (#17) lijkt mij hiervoor bijzonder geschikt.
Textuur & Houdbaarheid
De vijf lippenstiften verschillen erg qua textuur, finish en verzorging. Sommige lijken meer op de Novum Lippenstiften uit het standaard assortiment, andere eerder op de klassieke Dr.Hauschka lippenstiften. Gemeen hebben ze allemaal dat je met meerdere lagen de kleur kan intensiveren.

Ook al verschillen de texturen, toch voelen alle vijf de lippenstiften erg fijn aan en zeker niet zwaar of plakkerig!

Deels hebben ze een erg verzorgende textuur , maar dan is de kleur echter ook iets minder goed houdbaar. Andere kleuren, bijv. violet marble blijven heel lang zitten, maar hebben dan weer een veel minder hoge verzorgende werking.
Geur & Smaak
Geur en smaak zijn neutraal. De geur is bloemig en fris maar erg decent. Voor mijn beleving zit er geen smaak aan de lippenstiften (fijn!)
Ingrediënten
Zoals alle Dr.Hauschka producten dragen ook deze lippenstiften het NATRUE keurmerk. Alle lippenstiften zijn gebaseerd  op ricinusolie en jojobaolie. Bovendien zorgen wolwas en bijenwas voor een extra portie verzorging!

Ondanks de ricinusolie veroorzaken deze lippenstiften bijna geen krast in mijn keel (dat doet ricinusolie en dus veel natuurlijke lippenstiften nog al) Well done!
Hier een voorbeeld van de ingrediëntenlijst.

Ingrediënten red quartz: Ricinusolie, jojobaolie, extract van rozenbottel, wolwas, bijenwas, extract van candelillawas, extract van rozenbloesems en wondklaver, amandelolie, abrikozenpitolie, jojobaolie (gehard), rozenwas, etherische oliën, lecithine, kiezelzuur, aluminiumoxide, karmijn, ijzeroxide, titaandioxide
Inhoud 4,5g Prijs: €16,95
Draagfoto’s
Voor de draagfoto’s heb ik gekozen voor een neutrale make-up. Te beginnen met de Dr.Hauschka Translucent Make-Up 01. Oneffenheden en wallen hebben de Living Nature concealer in medium en het Balancing Teint Powder weggetoverd. De teint kreeg een oppeppertje met de Couleur Caramel Bronzer (alleen op mijn wangen). Als oogmake-up draag ik het oogpotlood uit de Dr.Hauschka Lavender Dreams LE (beide kantjes) en de oogschaduwen Apricot en Brown uit de Dr.Hauschka Summer Impressions Palet 01 Cool Breeze.

De lippenstiften heb ik zonder lipliner opgedaan met als basis elke keer de Translucent Make-Up (behalve bij #14). De lippenstiften heb ik voor de foto’s iets dikker dan normaalgesproken nodig opgedaan.

Red Quarz (#13)
Kleur: krachtig warm rood met een roze gloed
Finish: dekkend, lichte shimmer en door de roze gloed heel fris
Houdbaarheid van de kleur op de lippen: medium tot hoog
Verzorgend effect: medium
Textuur: romig
Beige Opal (#14)
Kleur: sterke shimmery zalm-koraal kleur met een lichte roze gloed (hij is niet oranje)
Finish: heel romig en dekkend met een super shimmer en (gelukkig) zonder glitterpartikels
Houdbaarheid van de kleur op de lippen: medium
Verzorgend effect: medium
Textuur: heel romig
Violet Marble (#15)
Kleur: bruinachtige bessenkleur met een subtiele shimmer.
 Volgens Andreea is dit dé kleur waarop de natuurlijke cosmetica al lang heeft gewacht.
Finish: sterk dekkend en bijna, maar net niet, mat (pimp it up met de rose crystal)
Houdbaarheid van de kleur op de lippen: heel lang (zelfs met een lippenverzorging er op of eronder)
Verzorgend effect: gering en zelfs een heel klein beetje uitdrogend (maar dat neem ik voor lief omdat de kleur geweldig lang blijft zitten.)
Textuur: niet romig, maar zeker niet stroef
Pink Topaz (#16)
Kleur: frisse glanzend-glossy roze (met een geringe blauw aandeel). De perfecte zomerkleur! Als je hem op hebt  is de kleur duidelijk minder krachtig dan in het hoesje. Door de hoge transparantie past  deze kleur zich aan de kleur van je lippen aan.
Finish: sheer, glossy-shimmery zonder glitterpartikels
Houdbaarheid van de kleur op de lippen: laag
Verzorgend effect: heel hoog
Textuur: heel romig zonder zwaar aan te voelen
Rose Crystal (#17)
Kleur: lichte en sterk glinsterende rozenhout kleur met een lichtroze gloed. Door de transparante textuur past ook deze kleur zich aan de kleur van je lippen aan. Ook ideaal om matte lippenstiften een mooie glans te geven.
Finish: heel transparant en super shimmery-shiny, zonder glitterpartikeltjes
Houdbaarheid van de kleur op de lippen: middel
Verzorgend effect: hoog
Textuur: licht romig

Conclusie
Ik heb deze keer absoluut geen puntje van kritiek –sorry! Het zijn geweldige, mooie en vooral heel verschillende lippenstiften die voor elke gelegenheid, elk humeur, en elke outfit een passende kleur bieden met gegarandeerd een heel prettig gevoel op je lippen en zeker zonder je lippen uit te drogen.

Een favoriete kleur heb ik nog niet, of beter gezegd, elke dag komt er een favoriet bij. Dinsdag was het  red quartz, donderdag pink topaz en vandaag violet marble.

Hebben jullie inmiddels de nieuwe lipsticks ontdekt? En hebben jullie al lang op deze nieuwe kleuren gewacht?

Liefs, Liv
PS: Niet alleen de lippenstiften zelf zijn prachtig, ook de persfoto’s zijn weer heel mooi. De foto’s stralen een prachtige rustige en vrolijke sfeer uit en laten je lekker wegdromen zonder dat het ‘perfecte’ model of een of andere ster alle aandacht trekt.

5 Comments

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.