Recensie: Lunchroom Beter & leuk

DEUTSCHE ZUSAMMENFASSUNG UNTEN.

Biologische lunch met regionale producten in het leuke Amsterdam Oost – dat was het plan voor deze zondagmiddag. Het concept van café/boetiek Beter & Leuk sprak mij direct aan. De keuze voor dit uitermate gezellige, Scandinavisch aandoende café was dan ook snel gemaakt. 
Het motto van eigenaresse Hanneke Peeters is volgens de website:
STOP EATING SHIT, EAT GOOD FOOD! Daarom werkt Beter&Leuk met eerlijke producten van toffe leveranciers. Zo schenken wij bio koffies van BOCCA, sjezen we ‘s ochtends langs Bbrood voor vers brood en levert De Lindenhoff de groenten en het fruit. Bij Scharrelslagerij Cees de Bouter halen we de kip en andere vleeswaren.” (tekst van de website www.beterenleuk.nl)

TOP
Leuk concept, goede locatie, erg mooie inrichting, gezellige en rustige sfeer en een vriendelijke bediening .. en alsof dat nog niet genoeg is met een erg leuke boetiek inhouse.

Mijn broodje kaas en koffie verkeerd waren erg lekker en ook mijn vriendje vond de Oeuf Cocotte en versje appel-bramensap heerlijk.

VERBETERPUNTEN
Maar het kan nog veel beter. Beter & Leuk heeft haar belofte niet helemaal waargemaakt.

Gewoon van de AH
Komkommer en tomaat waren op en moesten nog eventjes gehaald worden. Het kan haast niet anders dan dat deze eventjes bij de Appie om de hoek werden gehaald (op zondag zijn alle andere winkels in de buurt gesloten). Zeker, je kan bij de AH ook biologische groenten krijgen, maar de in plastic verpakte groenten waarmee ik de serveerster weer zag binnen lopen waren alles behalve biologisch.

Ook de peper- en zoutmolentjes waren simpele plastic wegwerpmolens, en ook gewoon van het Albert Heijn huismerk.

Zelf koop ik al sinds jaren al niet meer bij deze grote Nederlandse supermarktketen en verwacht ook van eerlijke en verantwoorde restaurants die zeggen voornamelijk regionale producten te gebruiken dat ze de grote blauw/witte gebouwen mijden.
Vol met suikers
De aangeprezen suikervrije worteltaart was niet te verkrijgen. Sterker nog, de bediening wist niet eens dat er überhaupt suikervrije worteltaart op de kaart stond. Dit is echt een teleurstelling voor iemand die geen suiker eet en juist naar suikervrij gebak uitkeek…

Ook weet ik dat jams zonder suiker met een hoge vruchtgehalte en gezoet met bijv. appelstroop heel erg lekker zijn. Maar ook hierover bleek deze lunchroom niets te weten.

En nu ik toch bezig ben: ook scones kunnen prima zonder suiker en met volkoren bloem gebakken worden, al helemaal als ze met jam geserveerd worden.

Conclusie
Is het echt nu zo moeilijk om het concept van de lunchroom Beter & Leuk consequent uit te voeren met natuurlijke, gezonde en eerlijke producten? Volgens mij niet!
Beter & Leuk kan dus nog veel beter en leuker. Maar het is een begin…

Volgende keer maar eens zelfs scones bakken en thuis lekker smullen met mijn favoriete en uiteraard suikervrije en biologische jams van Ekoland en Fior di frutta.

Groetjes, Liv
Deutsche Zusammenfassung

Heut war ich endlich mal wieder außer Haus Brunchen. Das Café Beter & Leuk, das vorgibt vor allem biologische Gerichte mit regionalen Produkte anzubieten, hat mich allerdings ziemlich enttäuscht.

Ja es war sehr gemütlich Eingerichtet, hatte eine angenehme und ruhige (das gibt’s nicht of in Amsterdam) Atmosphäre mit netter Bedienung und sehr leckerem Essen.

ABER: einige Produkte, einschließlich Gemüse kamen einfach von einer riesigen Supermarktkette und waren nicht biologisch. Auch wusste die Bedienung nichts von der zuckerfreien Möhrentorte die auf der Karte stand. Und von zuckerfreier Marmelade oder Vollkorn Scones hat das Café leider auch noch nichts gehört. Schade! Denn so schwierig ist es nun auch wieder nicht biologische und Zuckerfreie Gerichte herzustellen.

Eure, Liv…

… die nächste Mal einfach selber Scones backt (ohne Zucker, dafür aber mit Vollkornmehl und vielleicht mit ein paar Datteln. Dazu gibt’s dann meine Lieblingsmarmelade von Fior di frutta natürlich auch ohne Zucker. *num num*

4 Comments

 • Hi! Dank voor je eerlijke recensie! We doen heel erg ons best, maar t kan idd veel beter. Dank voor je commentaar en we gaan er mee aan de slag!

 • Hi Liv, Zat nog even na te denken over je commentaar..En wil er toch nog even op reageren. Omdat we namelijk echt zo ons best doen! We proberen zoveel mogelijk producten van dichtbij te halen. We krijgen 2 keer per week groenten/fruit/zuivel e.d. aangeleverd via Ruud Maaz, maar t kan idd voorkomen dat er iets op is. Maar we doen echt ons best om het allemaal zo goed, eerlijk en groen mogelijk te doen! En wat betreft de suikervrije worteltaat: die staat idd niet vast op de kaart. Ik ben zelf groot voorstander van zoveel mogelijk suikervrij en volkoren en we bieden dit ook aan in de winkel, maar niet vast. Met als voornaamste reden dat t minder goed loopt dan de suikerproducten. Neemt niet weg dat t zeker zo zou moeten zijn dat er meer suikervrij aanbod zou moeten zijn en ik ben dat zeker aan t promoten.. Op t moment iets minder omdat ik op t punt van bevallen sta, maar ben er zeker mee bezig. Nogmaals bedankt met je commentaar, ben t zeker met je eens! Weet jij nog een goed alternatief voor de peper&zout stelletjes?

 • liv sagt:

  Hoi Hanneke,
  Wat fijn dat je zo uitgebreid reageert. Ik hoop dat ik ook duidelijk heb gemaakt dat het bij jullie wel erg gezellig en lekker was, alleen dat het wel beter kan.

  Je zou toch gewoon van die goedkope houten peper molentjes kunnen kopen en dan peperkorrels bij de biowinkel, die kan je dan makkelijk navullen als het op is (is volgens mij ook niet veel duurder dan die wegwerpdingen van de appie). Wat de suikervrije jam betreft weet ik niet of dat voor jullie rendabel is, maar die is wel erg lekker en gezond 🙂

  Ik begrijp ook dat je niet altijd suikervrije taart kan hebben als die niet populair is (wat al jammer genoeg is!). Maar het er stond wel iets op de kaart over elke zondag boekenruil (mooi idee trouwens!) met (suikervrije) worteltaart, dus ik dacht dat die er zondag sowieso zou zijn.

  Anyway, je hebt een mooie lunchroom / boetiek die gewoon met een paar aanpassing net nog beter kan 🙂

  Groetjes, Liv

 • liv sagt:

  @Hanneke: ik wou je ook nog het allerbeste wensen voor je bevalling! Gr. liv

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.