Recycling is so easy and fun!

NEDERLANDS ONDERAAN.
Umweltschutz kann auch in der Praxis so einfach!
Die Produkte sind von dm, aber auch andere Drogerien bieten fast immer Recyclingprodukte der Hausmarke an.

Ich bin mit der Qualität der Wattepads und -tips und Tissues sehr zufrieden und immer wenn ich in Deutschland bin wird ein Vorrat angelegt. Außerdem sind die  Produkte sind nur geringfügig teurer als nicht Recyclingprodukte.

(Ihr da über der Grenzen wisst gar nicht wie gut ihr es habt so eine große Auswahl an bezahlbaren Recycling Produkten zur Verfügung zu haben ;))

Und selber recyclen kann auch Spaß machen, z.B. mit diesem schönen Filzkorb der toll zur Einrichtung passt und sich ganz leicht zum Papiercontainer tragen lässt.

Kauft ihr auch Recyclingprodukte? Oder werdet ihr vom gebelichten Weiß geblendet und greift im Laden dran vorbei?
Liefs, liv, die gerne versucht die Welt zu verbessern 😉
Recycling is zo makkelijk en betaalbaar– over de grens.

Helaas zijn recycling producten hier in Nederland nog maar weinig verkrijgbar en alleen tegen een hoge prijs. Ook is de kwaliteit vaak matig. Jammer want bij onze buren lukt het toch ook.
Deze wattepads en –tips en tissues zijn super zacht en echt niet duur. (Verkrijgbaar bij de drogist dm. Maar ook andere drogisterijen en supermarkten bieden bijna altijd recyclingproducten aan tegen huismerk prijzen.)

Als nog probeer ik ook hier in Nederland zo veel mogelijk recycling te kopen.
Maar helaas wordt hier ook op kantoren en op de universiteit recycling papier nog nauwelijks gebruik. Erg jammer omdat het toch eigenlijk helemaal geen extra moeite is om deze producten te bestellen. Ook vind ik het donkere papier ook echt niet lelijker of slechter dan fel wit gebleekt papier. Mijn ogen vinden het eigenlijk juist fijner.
En zelf papier recyclen kan ook erg makkelijk zijn met dit stofmandje van de Hema. Hij past super bij mijn inrichting en laat zich erg makkelijke naar de papiercontainer dragen.
Kopen jullie recyclingproducten en aan het recyclen van papier?

Liefs, liv die altijd een beetje de wereld probeert te verbeteren 😉

1 Comment

  • Fanny sagt:

    Hoi Liv,

    ik ben het helemaal met je eens. Nederland is geen top-loper wat recycling betreft, Maaaaar: sinds in tijdje heb je in steeds meer steden ook containers speciaal voor plastic afval. Sinds kort ben ik dus ook begonnen met het verzamelen van plastic afval en zoals jij al schreef. Het geeft mij een ontzettends lekker gevoel ; ) Ik heb een plastic zakje naast mijn prullenbak gehangen, elke keer als ik daar plastic afval in doe wordt ik blij…Eigenlijk raar, want je beseft ook juist hoevel plastic er wordt gebruikt. Elke komkommer uit de supermarkt is erin verpackt en zelf krantjes die ik krijg opgestuurd zijn in plastic verpakt…. Mijn zakje wordt dus snel voller en voller en ik kan het heel makkelijk inclusief de inhoud eens in de paar dagen naar de container brengen.
    Ik raad het iedereen aan.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.