Review Dr.Hauschka Natural Glamour Eyeshadow Palette

DEUTSCHER TEXT UNTEN – diesmal wirklich 😉

Zoals beloofd krijgen jullie vandaag een uitgebreide review van de
 
Natural Glamour Eyeshadow Palet 03 (4x 1,8g / €27,50)
De inmiddels de 3e oogschaduw palet van Dr.Hauschka is een elegante palet met koele kleuren en een fluweel en shimmery touch.
Dit zegt de doc: “Het nieuwe Natural Glamour Eyeshadow palet in de kleuren lily white, earth brown, ice blue en lava grey laat de ogen stralen. De ene keer glamoureus en feestelijk, de andere keer natuurlijk en elegant. Maar altijd stralend mooi. De oogschaduw bevat zijde en heilzame planten, waardoor hij meteen de gevoelige huid rond je ogen verzorgt.”
Ingrediënten Colour 01 (lily white), Colour 02 (earth brown): talk, magnesiumstearaat, neutrale olie, zijde poeder, kiezelaarde, kiezelzuur, extracten van wondklaver, toverhazelaar (schors/blad) en zwarte thee, essentiële oliën, tindioxide. Kan mica, ijzeroxiden* en titaandioxide** bevatten1.
Ingrediënten Colour 03 (ice blue), Colour 04 (lava grey): talk, magnesiumstearaat, neutrale olie, zijde poeder, kiezelzuur, kiezelaarde, extracten van wondklaver, toverhazelaar (schors/blad) en zwarte thee, Berlijns blauw, ijzeroxide* en titaandioxide**.
 
Dit zeg ik
De kleuren van deze palet zijn niet fel, zoals vele andere LE’s van dit seizoen. Dit vindt ik juist heel fijn. Je kan de vier kleuren goed met elkaar mengen, maar ook apart staan ze mooi. Helaas gaan de kleuren erg makkelijk in elkaar over zodat een artistieke oogmake-up moeilijke wordt.
De palet biedt wel heel veel mogelijkheden en is hierdoor voor elke kleur ogen geschikt. Door de shimmery touch en de koele kleuren is de Palet een geweldige aanvulling op de matte Stones Palet.
De kwaliteit van de palet is ge-weldig! Veel beter dan vele solo eyeshadows van Hauschka. Niet voor niets noemt Andreea van mybeautyblog Dr.Hauschka vaak ‘the king’ onder de natuurlijke decoratieve cosmetica! Laat staan dat de INCIS super zijn en het NATRUE gecertificeerd is 🙂
De kleuren en hun kwaliteit
Lily white is een zachte shimmery off-white. Goed geschikt als highlighter zelfs voor op je wangen.
 
Earth brown is een krachtig bruin met een fluweel finish – erg goed gepigmenteerd. Dit is de warmste kleur uit het palet. Gecombineerd met de blauwe kleuren ontstaan mooie taupe nuances. Hierdoor kan je juist de vele verschillende looks creëren. Wel laat zich deze kleur iets moeilijker blenden. Maar met een goede kwast en een beetje geduld is het geen probleem.
 
Ice blue lijkt eerder op een lichte koele zilverkleur. Alsnog of juist een mooie toevoeging op het standaard assortiment (zie deze blog). Helaas is deze kleur als enige in de palet zwak gepigmenteerd. Hierdoor dekt deze kleur niet heel goed. Dit vindt ik echter niet heel erg, omdat je zo ook decente koele glimmer highlights kan creëren zonder too glittery eruit te zien. Gecombineerd met de kleur earth brown creëer je een mooie koude taupe nuance, die wel weer goed blijft zitten.
 
Lava grey is een steenkleurig grijs. De kleur is minder krachtig dan earth brown maar alsnog erg sterk gepigmenteerd. Alleen kruimelt deze een beetje. Lava grey is minder donker dan het op de persfoto lijkt, maar met meerdere lagen kan je de kleur mooi opbouwen. Voor een donkere smokey eyes-look raad ik wel aan om deze kleur samen met het krachtige bruin te gebruiken. Ook deze kleur is een geweldige aanvulling op het standaard assortiment.
Overzicht
TOP
  • Kleuren en textuur bieden veel combinatie en style mogelijkheden van glamorous, naar smokey eyes tot een natuurlijke bijna nude look
  • Erg goede houdbaarheid! Ook zonder base geen afzetten in de oogleden en de kleuren blijven de hele dag zitten.
  • Goed gepigmenteerd, (behalve de kleur ice blue)
  • Fijne textuur
  • Erg intensive geur naar bloemen (minder kruidig dan de Stone Palet)
  • Veel glans & shimmer maar geen glitter partikel die zich over je hele gezicht verdelen – Hierdoor is het palette voor alle leeftijden en gelegenheden geschikt.
  • Veel inhoud vergeleken met de solos e/s van Hauschka
  • Stevige doos in een handig en voormaat
  • Ik hou erg van oogschaduw paletten!
VERBETERPUNTEN
  • De oogschaduw kruimelt een beetje (vooral lava grey)
  • Bijgevoegde applicator werkt slecht – ik had liever een kleine kwast gezien, zoals Clinique ze vaak heeft.
  • Zonder de extra karton verschilt het design niet met de andere Hauschka oogschaduw paletten. Dit vindt ik een beetje lastig. Al was het maar dat op de voorkant Natural Glamour had gestaan.
  • Ondanks de lekker geur vind ik parfum op de oogleden overbodig
  • De kleuren gaan makkelijke in elkaar over, hierdoor zijn geen artistieke looks mogelijk
De vier kleuren zijn goed op elkaar afgestemd maar bieden tegelijkertijd voldoende ruimte voor verschillende looks. De fantastische bloemen geur en de goede kwaliteit van de verpakking zijn de puntjes op de i.Conclusie
 
Een heel geslaagde oogschaduw palet in top kwaliteit die de prijs meer dan waard is. Mijn favorieten zijn ice blue en earth brown en dan het liefst samen.
Koopadvies: voor iedereen die van shimmery ooglooks houd.


EDIT: hier kunnen jullie de review van de Eyeliner Duo lezen.
Veel liefs, van jullie stralende liv!
Review Dr.Haushka Natural Glamour Lidschattenpalette
 
Anstatt viel Zeit zu verbringen um die allgemeinen Review von Vorgestern zu übersetzte, widme ich mich lieber gleich dieser ausführlichen Review der neuen limitierten Lidschattenpalette von Dr.Hauschka.
 
Natural Glamour Lidschattenpalette 03 (4 x 1,8g / €27,00)
Die mittlerweile dritte Lidschattenpalette von Dr.Hauschka ist eine elegante Palette mit kühlen Tönen und einem samtigem und schimmernden Finish.
 
Das sagt der Doc: „Die Farben reichen von zartem lily white bis hin zu kräftigen earth brown. Kühles ice blue ergänzt das steinfarbene lava grey. Auf dem Auge verwandelt sich die neue Eyeshadowpalette zu einem strahlenden Look, der sehr raffiniert, aber eben auch schön natürlich aussieht.”
 
INCIS Farbe 01 (lily white), Farbe 02 (earth brown): Talkum, Magnesiumstearat, Neutralöl, Seidenpulver, Kieselerde, Kieselsäure, Auszüge aus Wundklee, Zaubernuss und Schwarztee, Ätherische Öle, Zinndioxid. Kann Glimmer, Eisenoxide und Titandioxid enthalten.
INCIS: Farbe 03 (ice-blue), Farbe 04 (lava grey): Talkum, Glimmer, Magnesiumstearat, Neutralöl, Seidenpulver, Kieselsäure, Kieselerde, Auszüge aus Wundklee, Zaubernuss und Schwarztee, Ätherische Öle, Berliner Blau, Eisenoxid, Titandioxid.
Das sage ich
Die Farben de LE sind nicht so grell oder kräftig wie viele andere LE’s der Saison, und gerade das gefällt mir sehr gut. Die vier Farben sind gut auf einander abgestimmt aber sehen solo auch klasse aus. Leider gehen die Farben sehr leicht in einander über (was auch schon Julie von Beautyjagd angemerkt hat). Arty looks sind daher schwer möglich. Die Palette bietet trotzdem zig verschiedene Kombinationsmöglichkeiten, und eignet sich daher für jede Augenfarbe.
 
Mit dem schimmernde Finish und den kühlen Töne ist die Palette eine tolle Ergänzung zur matte Stones Palette.
 
Auch die Qualität ist super! Um einiges besser als viele solo e/s vom Doc. Nicht für nichts nennt Andreea von mybeautyblog Dr.Hauschka  den ‚king’ unter NK deko Kosmetik.
 
Die Farben und ihre Qualität
Lily white ist ein zart schimmerndes off-white. Es eignet sich hervorragend als Highlighter, auch auf den Wangen.
 
Earth brown ist ein kräftiges braun mit samtigen Finish – sehr stark pigmentiert. Dies ist die wärmste Farbe der Palette. Kombiniert mit den Blautönen  entstehen schöne Taupe Töne. So entstehen viele verschiedene Looks. Leider lässt sich die Farbe schwer verblenden. Mit einem guten Pinsel und ein bisschen Geduld ist es aber kein Problem
 
Ice blue ist ein heller kühler Silberton. Diese Farbe ist eine schöne Ergänzung zum Standartsortiment (siehe Qui ca me plait). Leider ist dieser Ton als einziger schlecht pigmentiert und deckt nicht gut. Das finde nicht schlimm, denn so kann man auch dezente schimmernde highlights setzten ohne zu glittery aus zu sehen. Kombiniert mit earth brown zaubert man eine kühle Taupe das eine super Haltbarkeit hat.
Lava grey ist ein kühles dunkelgrau. Die Farbe ist weniger kräftig als earth brown aber immer noch sehr gut pigmentiert. Allerdings krümelt sie ein wenig. Lava grey ist etwas dunkler als es auf den Fotos scheint. Mit mehren Lagen lässt sich die Farbe aber gut aufbauen. Für einen echt dunkelen Smokey-eye Look rate ich aber earth brown als Unterstützung mit zu verwenden. Auch dieser Ton ist eine schöne Ergänzung zum Standardsortiment.
Übersicht
TOP
  • Farben und Textur bieten viele Kombinationsmöglichkeiten von glamoureus über smokey eyes bis zu einem natürlichen Look.
  • Super Haltbarkeit. Auch ohne Base kein Verschmieren oder Absetzten in der Lidfalte. Die Farben halten den ganzen Tag!
  • Sehr stark pigmentiert (bis auf ice blue)
  • Sanfte Textur
  • Intensiver Blumenduft (weniger kräuterig als die Stone Palette)
  • Viel Schimmer und Glanz aber keine Glitzerpartikel die sich im ganzen Gesicht verteilen. Ich finde darum die Palette für jede Altersklasse geeignet.
  • Viel Inhalt verglichen mit den solo e/s von Hauschka
  • Stabile und handliche Verpackung
  • Ich bin verrückt nach Lidschattenpaletten!
VERBESSERUNGSASPEKTE
   • Der Lidschatten krümelt ein bisschen
   • Beigefügter Applikator ist überflüssig. Ich wünschte mir lieber einen kleinen Pinsel, wie bei den Clinique Paletten.
   • Ohne den Umkarton ist die Palette nicht von den anderen Hauschka Lidschattenpaletten zu unterscheiden. Ein Schriftzug mit Natural Glamour auf der Vorderseite hätte mir schon gereicht.
   • Trotz ‚lekkerem’ Duft finde ich Parfum in Lidschatten überflüssig.
   • Die Farben gehen ineinander über wodurch beim kombinieren die einzelnen Farben nur schwer zu erkennen sind.
  • Warum keine matte Verpackung wie bei der Natural Pastels LE? Beim dem Glanz sieht man jeden patsche Fingerabdruck sofort.
Fazit
Eine gelungene Palette in Top Qualität die ihren Preis wert ist. Meine Lieblinge sind ice blue (auch wenn ich damit alleine dastehe) und earth brown und dann am liebsten zusammen kombiniert.
 
Die Farben sind gut auf einander abgestimmt und bieten gleichzeitig genug Spielraum für verschiedene Looks. Der blumige Duft und die stabile Verpackung sind das i-tüpfelchen
 
Kaufempfehlung: für alle die schimmernde Augenlooks mögen!

EDIT: hier geht’s zur Review vom Kajal aus der gleichen LE.

Veel liefs, von Eurer strahlenden Liv

4 Comments

 • beautyjagd sagt:

  Wow, deine Review ist aber echt ausführlich 🙂 Ich weiß gar nicht, welche Augenfarbe du hast, vielleicht steht dir das Iceblue einfach besser als mir mit meinen blauen Augen 🙂 – oder ich entdecke auf einmal im Winter meine Freude daran, wenn es draußen eisig ist, wer weiß? Das mit der glänzenden Verpackung stört mich übrigens auch.

 • liv sagt:

  hi beautyjagd:
  1) konnte mich leider noch nie kurz fassen 🙁
  2)ich habe grüne-graue Augen aber vielleicht ist es gar nicht so sehr die Augenfarbe sondern stehe ich einfach nur ein bisschen auf hellen glimmer-schimmer kitch im Gesicht 😉 aber übergehend in das braun ist es einfach nur schön 🙂 LG liv

 • Aline sagt:

  Lijkt me een heel mooi palette! Maar omdat ik ze hier in de buurt nergens ‘live’ heb kunnen testen, ben ik al erg lang aan het twijfelen tussen Lavender Dreams en Natural Glamour. Heb je misschien een voorkeur voor een van de twee palettes? Ik wil het liefst een mooie dagelijke look ermee kunnen maken, niet erg opvallend.

  • liv sagt:

   Hoi Aline, dat is idd een erg moeillijke. Mij zelf staan de kleuren van de lavendel palet niet echt (wat ik erg vreemd vond) maar mijn tweelingzus (en we lijken best op elkaar) wel! mij staat de natural glamour dan weer wel … dus het bljift moeilijk. Maar als ik jouw was zou ik eventueel voor de stonepalet gaan of een paar mono oogschaduws kopen, want dan kan je echt de kleuren uit kiezen die je zelf wilt. bij zo’n palet zit toch (merk ik nu) altijd tenminste één kleurtje bij die je haast niet gebruikt. Sorry, ik kan je dus niet echt helpen :S groetjes, Liv

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.