Emergency kit by Dr.Hauschka

 DEUTSCHER TEXT UNTEN.

Ik voel me goed in mijn huid!
Zo goed, dat ik sinds een week helemaal zonder make-up rondloop.
Twee weken geleden stond het er nog heel anders voor. Puistjes, droge vlekken op de wangen, bleekjes… en dat allemaal tijdens mijn vakantie. Ik dacht altijd dat berglucht de huid mooi maakt. Maar waarschijnlijk hebben de vliegtuiglucht en de vele airco’s het effect van de bergen en natuur teniet gemaakt.
Gelukkig had ik een paar noodgevallen producten in huis. Geïnspireerd door Andreea heb ik ze deze keer samen gebruik.


Dr.Hauschka Huidconditioner N + Dr.Hauschka Vitaliserende masker  

Beide producten zou men volgens de Doc alleen als kuur en niet standaard gebruiken… maar standaard zou mijn portemonnee dit toch niet toelaten.
Dr.Hauschka Huidconditioner N (10 amp €18,95/ 50 amp €59,50)

Dit zegt de Doc: “Huidconditioner N is een verzorgend product voor de nacht waarmee een droge, vette, naar vroegtijdige rimpelvorming en irritaties neigende huid wordt genormaliseerd. De vetvrije samenstelling bevordert de ’s nachts sterker werkende stofwisseling van de huid. De eigen functies van de huid worden geactiveerd.”

Ingredients: Aqua, Rosa Damascena, Althaea Officinalis*, Aloe Barbadensis*, Kalanchoe Daigremontiana* Anthyllis Vulneraria*, Helianthus Annuus*, Lilium Candidum*, Rosa Gallica*, Hamamelis Virginiana*, Mica*, Royal Jelly*, Mel*, Silver*, Sodium Chloride. (* Ritmisch verdund)

Dit zeg ik
Gebruik: De Huidconditioner dient volgens Dr.Hauschka ‘s avonds in plaats van de Gezichtslotion als vetvrije nachtverzorging gebruikt te worden. De vloeistof zit in ampulles uit glas. Open deze het beste met behulp van een tissue en wees voorzichtig.
De kuur duurt 28 dagen, wat overeenkomstig is met de regeneratiecyclus van de huid. Dr.Hauschka raad aan om per leeftijdsdecennia één kuur per jaar te doen, dat wil zeggen met 30 jaar 3 kuren per jaar.

Om de vier maanden een kuur vind ik echter te veel. Één ampul kost immers meer dan €1. Ook gebruik ik de eerste 22 dagen niet, zoals geadviseerd, twee ampulles per avond. Ook hiervoor ben ik te zuinig.
Geur en textuur: De vloeistof ruikt intensief naar roze en proeft een beetje zoutig – ik kon bij deze lekkere geur gewoon niet weerstaan om te proeven;).

Neem de tijd voor het aanbrengen, omdat de vloeistof niet met één intrekt en je het een beetje moet indeppen.

De Huidconditioner N werkt bij mij trouwens echt alléén als ik hem elke avond gebruik. Dus zonder een avondje te skippen.

Resultaat
Bij regelmatig gebruik zag ik al na vijf dagen een mooi resultaat:
 • Minder rimpels! Mijn mimiekrimpeltjes rond de ogen zijn duidelijke minder. Ik ben benieuwd hoe lang dit resultaat aanhoud.
 • Minder pukkels, vooral op mijn voorhoofd.
 • Geen droge plekjes meer op mijn wangen.
 • Geen droge lippen.
 • Een egaler en stralender huidbeeld
 • Ook hielp mij de Huidconditioner N een tijd geleden bij de overgang naar een vetvrije nachtverzorging.

Er is trouwens ook een Huidconditioner S, voor de gevoelige huid.
Vitaliserend Masker (30ml/ €27,50)

Dit zegt Dr.Hauschka: “Dr.Hauschka Vitaliserend Masker verfrist, hydrateert en stimuleert de regeneratie van de huid en is hierdoor een intensieve verzorging die geschikt is voor alle huidbeelden. Bevordert de eigen activiteit van de huid en helpt  de huid bij het op peil houden van het vochtgehalte. Een onzuivere huid met grote poriën wordt zachter en fijner. De huid wordt weer glad en fris. Ook een huid die veel van de zon te lijden heeft gehad, is gebaat bij dit masker.

Ingredients: Aqua, Pyrus Cydonia, Alcohol, Glycerin, Triticum Vulgare, Anthyllis Vulneraria, Borago Officinalis, Cetearyl Alcohol, Prunus Armeniaca, Arachis Hypogaea, Chamomilla Recutita, Buxus Chinensis, Bentonite, Daucus Carota, Propolis Cera, Parfum, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, Farnesol*, Lecithin, Xanthan Gum, CI 75810. (* Bestanddeel van natuurlijke etherische oliën)

Dit zeg ik
Dit product is mijn absolute Dr.Hauschka favorit.

1. Perfecte masker voor vochtarme gemengde huid.

Zoals alle Hauschka maskers brandt deze niet tijdens het intrekken. Tot nu toe zijn dit de enige maskers die ik ken die dat bij mij niet doen!
Ook is de masker zo zacht dat je ze rondom je ogen mag aanbrengen. Dit is echt unieke!

Bovendien krijgt ik, naast deze enorme vochtboost, geen extra pukkels, verstopte poriën of mee-eters. YEAH! Meestal krijg ik bij masker namelijk of wel een zuivere huid maar geen vocht, of vocht maar dan wel extra onzuiverheden.

 2. Noodgeval dagverzorging

Na een lange reis met de trein of het vliegtuig, maar ook door andere eetgewoontes is mijn huid tijdens vakanties vaak erg gestresst en doet gek. Op zulke moment helpt het om de Vitaliserend Masker heeeeeeeeel dun als (of onder) je dagcrème aan te brengen.

Droge plekjes, glanzende t-zone, te veel mee-eters en puistjes of een spanningsgevoel zijn ‘so yesterday’. (Waarom heb ik al die andere crèmepjes eigenlijk mee op vakantie genomen?!)

Het resultaat van de Vitaliserend Masker als dagverzorging doet mij denken aan een natuurlijke Blemish Balm. Een echter allrounder, maar dan zonder een blekend of kleurend effect…. Mmmmm nu vraag ik me in eens af of je de Dr.Hauschka Vloeibare gekleurde dagverzorging erin kan mengen. Ik ga het vragen.

De Vitaliserend Masker is trouwens ook als tester te koop. De 5ml (€6,10) zijn ruim voldoende voor 2-3 weken dagverzorging.

Conclusie
Op het eerste gezicht lijken de effecten van de twee producten erg op elkaar. Beide verminderen puistjes en zorgen oor een gladde, stevige teint.

De Huidconditioner zorgt echter nog voor een reductie van rimpels en voor een egalere huiden rozigere teint. Ook zou het effect hiervan langer aanhouden, omdat het de huid helpt zichzelf te helpen. Ik denk de Huidconditioner is vooral geschikt als de huid helemaal zijn weg kwijt is.

De Vitaliserend Masker schenkt je huid extra vocht en verminderd grote poriën en mee-eters. Het is voor mij de perfecte gezichtsmasker en een fantastisch emergency kit voor op reis.

Hebben jullie ook een persoonlijk emergency kit voor jullie huid? Wat  is het?

Liefs, liv
Emergency kit: Wunder der Natur & von Hauschka

Ich fühle mich wohl in meiner Haut!
So wohl, dass ich seit einer Woche ganz ohne Make-up durchs Leben gehe.

Noch vor zwei Woche sah das anders aus! Pickel, raue Flecken auf den Wangen und eine fahle Gesichtsfarbe… und das alles im Urlaub! Ich dachte immer Wald- und Bergluft mache schön. Aber Sauerstoffmangel im Flugzeug und die vielen Aircos haben mir wohl einen Strich durch die Rechnung gemacht.

Zum Glück hatte ich ein paar Notfall Produkte im Hause. Inspiriert von Andreea hab ich sie diesmal im Doppelpack angewandt.

Dr.Hauschka Hautkur abends + Dr.Hauschka Revitalmaske morgens

Beide Produkte soll man laut Dr.Hauschka wirklich nur als Kur und nicht Standard benutzen… aber dabei würde mein Geldbeutel eh nicht mitmachen.


Dr.Hauschka Hautkur

Das sagt der Doc: „Als Pflegepräparat für die Nacht bewirkt die Hautkur bei trockenen, fettigen, zu vorzeitiger Faltenbildung und zu Empfindlichkeiten neigenden Hautbildern eine Normalisierung. Ihre fettfreie Rezeptur regt den Stoffwechsel an, der nachts verstärkt in der Haut stattfindet. Die hauteigenen Funktionen werden aktiviert. Die Dr.Hauschka Hautkuren helfen zudem, wenn Sie Ihre Pflege auf die fettfreie Nachtpflege umstellen oder wenn Ihre Haut gereizt reagiert.

Inhaltsstoffe: Wasser, Ätherisches Rosenöl, Auszüge aus Eibischblättern¹, Aloe¹, Bryophyllum¹, Wundklee¹, Sonnenblume¹, Madonnenlilie¹, Rosenblüten1 und Zaubernuss¹, Glimmer¹, Weiselsaft (Gelée Royale)¹, Frühjahrsblütenhonig¹, Silber¹, Kochsalz. (¹in verdünnter rhythmisierter Form)

Das sage ich
Anwendung: Die Hautkur soll laut Dr.Hauschka über 28 Tage mehrmals im Jahr als fettfreie Nachtpflege anstelle vom Gesichtstonikum angewandt werden. Als Regel gilt: pro Lebensjahrzehnt eine Kur im Jahr (d.h. 3 Kuren im Alter von 30 Jahren).

Alle vier Monate eine Kur ist mir doch etwas zu teuer und 1-2 Mal im Jahr ist besser als nichts. (Eine Packung von 50 Ampullen kostet ca. €50 = €1 pro Tag.) Auch benutzte ich nicht die ersten 22 Tage zwei Ampullen (wie vom Doc Empfohlen), denn auch hierfür bin ich zu geizig.

Die Hautkur ist in kleinen Glasampullen erhältlich, daher Vorsicht beim Aufbrechen – nutze am besten ein Kosmetiktuch.
Duft & Konsistenz: Die Hautkur richt intensiv nach Rose und schmeckt etwas salzig (ja ja, bei dem ‚lekkeren’ Duft, konnte ich nicht widerstehen ;). Für das Auftragen sollte man sich etwas Zeit lassen. Das Wässerchen zieht nicht sofort ein und man sollte es zur Unterstützung und Stimulierung der Haut leicht einklopfen.

Die Kur wirkt bei mir übrigens nur wenn ich sie ausnahmslos jeden Abend anwenden. Also keinen Abend auslassen!

Resultat
Die regelmäßige Anwendung, zeigte schon nach 5 Tagen ihre erfolge.
 • Weniger Falten! Fast wie ein Wunder, meine Mimikfältchen rund um die Augen sind deutlich vermindert. Ich bin gespannt wie lange dieses Resultat anhält.
 • Weniger Pickel, vor allem auf der Stirn
 • Keine rauen Stellen auf den Wangen
 • Keine rauen Lippen
 • Ein regelmäßigeres und rosiges Hautbild
 • Außerdem hatte die Kur mir vor 1 ½ Jahren den Umstieg auf eine Fettfreie Nachtpflege sehr erleichtert.

Übrigens gibt es von der Hautkur auch eine Version für extra empfindliche Haut.
Revitalmaske (30ml/ €24,50)

Das sagt Dr.Hauschka: „Die regenerationsfördernde und feuchtigkeitsspendende Wirkung der erfrischenden Revitalmaske macht sie zu einer Intensivpflege für alle Hautbilder. Regt die Eigenaktivität der Haut an und hilft ihr, Feuchtigkeit zu bewahren. Unreine, großporige Haut wird sanft geklärt und verfeinert. Die Haut ist wieder glatt und erfrischt. Auch bei sonnenstrapazierter Haut und Couperose hilft sie hervorragend.

Inhaltsstoffe: Wasser, Auszug aus Quittensamen, Alkohol, Glycerin, Weizenkeimöl, Auszüge aus Wundklee und Borretsch, Fettalkohole, Aprikosenkernöl, Erdnussöl, Auszug aus Kamille, Jojobaöl, Bentonit, Auszug aus Karotte, Propolis, Ätherische Öle, Lecithin, Xanthan, Chlorophyll.

Das sage ich
Zur Revitalmaske reichen wenig Worte: mein absoluter Hauschka Liebling!

1. Perfekte Gesichtsmaske für feuchtigkeitsarme Mischhaut.

Sowie alle Hauschka Masken brennt diese nicht auf der Haut (das taten bei mir bisher ALLE Masken – KK & NK). Außerdem kann man sie auch auf der Augenpartie anwenden.

Das tolle ist, dass die Maske trotz enormen Feuchtigkeitsschubs, keine extra Pickel oder verstopfte Poren und Mitesser verursacht. Sie pflegt und reinigt gleichzeitig. YEAH!

2. Notfall Tagespflege.

Vor allem nach einem Flug, einem langen Tag in der Bahn oder wegen ungewohntem Essen spielt meine Haut auf Reisen oft verrückt. In solchen Moment hilft ca. eine Woche die Revitalmakse gaaaaaaaaaaaaaanz dünn als Tagespflege aufzutragen.

Raue Stelle, glänzende T-Zone, Pickel, vermehrte Mitesser und Spannungsgefühl sind dann von Gestern. (Warum hatte ich eigentlich die ganzen anderen Cremes mit in den Urlaub genommen?! )

Irgendwie erinnert mich das Resultat der Revitalmakse als Tagespflege an einen NK Blemish Balm. Eben ein Allrounder, aber ohne Bleiche und Gesichttönung… Jetzt frage ich mich, ob man vielleicht das Dr.Hauschka Tönungsfluid reinmischen kann? Ich werde mal beim Doc nachfragen.

Die Revitalmaske gibt es übrigens auch als Probierpackung (5ml). Als Tagespflege angewandt reicht die Probetube 2-3 Wochen.
Fazit
Im Resultat nehmen sich die zwei Produkte auf den erste Blick wenig. Beide vermindern Pickel und sorgen für eine glatte Haut.

Die Hautkur sorgt dazu noch für verminderte Falten und weniger von diesen großen Pickeln. Die Kur lohnt sich vor allem wenn die Haut aus dem Ruder geraten ist. Außerdem soll diese Kur eine Langzeitwirkung haben, da sie der Haut hilft sich (wieder) selber zu helfen.

Die Revitalmaske schenkt extra Feuchtigkeit, und vermindert gleichzeitig große Poren und Mitesser. Sie ist eine Traummaske und ein wunderbares all-round emergency kit für die Reise.

Habt auch Ihr ein Notfall Packet? Ich freue mich über Eure Tipps!
Liefs, liv

14 Comments

 • Princess sagt:

  Danke für den interessanten Post!
  Ich habe mir in der Prüfungszeit, in der meine Haut oft verrückt spielt, auch die Hautkur (aber nur für 10 Tage) gekauft und verwende heute Abend die letzte Ampulle. 🙂

  Die Revitalmaske hatte ich mal als Probe und fand sie toll. Ich werde jetzt noch eine Probe der Renigungsmaske anwenden und dann meinen Favorit bald als Full-Size kaufen.

  Liebe Grüße 🙂

 • liv sagt:

  hoi Princess! schön zu hören, dass du die Revitalmaske auch so gerne magst 🙂 die Reinigungsmakse hatte ich neulich auch zum ersten mal probiert, die ähnelt sehr einer einfachen Heilerde Maske. Anschliessend an die Reinigungsmaske ist die Revitalmakse übrigens auch super 🙂 lg liv

 • cream puff sagt:

  Oh Mist…. ich war bisher wirklich immer zu geizig für die Hautkur… Ich habe jetzt eine extra Spardose angerichtet. ^^;; Im Ernst!!

  Was die Revitalmaske betrifft…. Ich weiss nicht so recht. Alle loben die aber für mich ist die irgendwie nicht das Wahre. Habe schon zwei Tuben verbraucht (über die Jahre) und irgendwie blieb bei mir die Wirkung aus, d.h. ich habe keinen nennenswerten Unterschied gesehen. Dabei habe ich die Revitalmaske auch ganz dünn unter die Tagespflege gegeben und gebracht hat es nichts… O__O;;

 • liv sagt:

  @ Cream Puff: oh oh jetzt hab ich dich angefixt 😉 aber mein Freund meinte heute total aus dem Blauen heraus, dass meine Haut in letzter Zeit rosiger aussieht 🙂 und er sieht normalerweise nicht mal wenn ich Rouge drauf habe – das spricht wirklich für die Hautkur 🙂 Spardose klingt super! soll ich dir die alte Verpackung schicken (falls ich sie noch habe) dann kannst du sie als echte hautkur-spardose umwandeln 😉
  Was die revitalmaske betrifft: das zeit mal wieder, dass jede Haut ander ist. Hast du schon mal andere Masken von Hauschka probiert? im Winter mag ich z.B. die Hautberuhigungsmaske auch sehr gerne. Liefs, liv

 • Beste Liv,

  Wat fijn dat je huid er na de emergency behandeling zo goed uitziet! Je vraagt of je het Vitaliserend Masker kunt mengen met de vloeibare gekleurde dagverzorging. Op zich kan je deze producten prima mengen, maar het kan zijn dat de combinatie een beetje op de huid blijft liggen en de huid laat glimmen. Dit kan per persoon verschillen dus je zou het uit moeten proberen.

  Wanneer je weer terug bent van vakantie is dit masker ook heerlijk om je huid een oppepper te geven na een dag lang werken. Zeker wanneer je ’s avonds nog ergens heen moet en er nog fris en stralend uit wilt zien.

  De Huidconditioner normaliseert de huid wanneer deze uit balans is. Wanneer je tijdens een kuur één ampul gebruikt in plaats van twee ben je eigenlijk bezig met symtoombestrijding. Dat wil zeggen dat de huid wel in een betere conditie komt, maar slechts tijdelijk omdat de huid niet voldoende in balans komt om het weer op eigen kracht te kunnen. Voor het beste resultaat is het raadzaam om de kuur 28 dagen te volgen met twee ampullen. Misschien heb je dan na vier maanden helemaal nog geen behoefte aan een volgende kuur.

  We hopen dat je huid er ook na je vakantie zo goed uit blijft zien en we kijken al weer uit naar je volgende verslag.

  Groeten,
  Het Dr.Hauschka Team

 • liv sagt:

  @Dr.Hauschka NL: hartelijk dank voor jullie uitgebreide feedback!!! wat professionele toevoegngen van jullie kant zijn altijd handig 🙂 Ik zou vanaf nu toch maar 2 ampulles gebruiken (heb nml nog 2 weken to go met de kuur;) Liefs, liv

 • beautyjagd sagt:

  Die Hautkur hört sich echt gut an! Der Preis ist natürlich happig, aber die INCIs sind schön. Und ich glaube, ich würde danach die Hautberuhigungsmaske verwenden 🙂 . Die ist mein Notfallprogramm! Danke für die tolle ausführliche Review!

 • Anonymous sagt:

  die hautkur soll wohl wahre wunder vollbringen, grade wenn die haut spinnt oder zum jahreszeitenwechsel – steht auf meiner herbst shopping list!
  die revitalmaske ist mein hg! meine haut ist wirklich schlecht, und bis vor ca 6 monaten hatte ich noch richtig schlimme akne, zusätzlich war die haut extem dehydriert, schuppig und tat nach jeder reinigung, egal wie mild, richtig weh. die rev.maske nehme ich jetzt immer in der tagepflege gemischt und meine haut ist viel unempfindlicher geworden. hab sie auch lange als nachtcreme genommen, weils ohne nicht ging. also, revitalmaske ftw 🙂
  lg kaddi

 • liv sagt:

  Hallo Kaddi! ja die hautkur ist ein wundermittel – auch wenn nicht alle hautproblemchen damit verschwinden, bewirkt sie doch kleine wunder 😉 Es freut mich übrigens sehr zu hören dass deine Akne nun viel besser geworden ist! das muss echt ne erleichterung für dich sein, denn ständig gespannte und schmerzliche Haut ist echt stress-pur (ich hatte mal ne dermatitis im gesicht und die haut auch immer gejuckt und gespannt).
  ein hoch auf die revitalmaske also 😉 liefs, liv

 • Emma Wessels sagt:

  Heey Liv,

  Wat een super leuke blog! Ontdekte hem via de facebooksite van Dr.Hauschka. Ben zelf ook een beauty blogger, die graag natuurcosmeticaproducten test.

  Gebruik nu ook al een tijdje het vitaliserend masker, alleen dan als kuur. Werkt echt super goed bij littekentjes!

  Wat ik me afvroeg, ben je nu Duits of Nederlands?:P Omdat je in beide talen schrijft. Zelf studeer ik duitse taal en cultuur;).

  M.v.g

  Emma Wessels

 • liv sagt:

  @ Emma: dank voor je bericht! en natuurlijk heel fijn om te horen dat er steeds meer natuurlijke beauty blogs in NL komen! Groetjes, liv

  p.s ik ben Duits 😉

 • Emma Wessels sagt:

  Haha, je schrijft echt in beide talen zo vloeiend! Knap!

  Liefs,

 • liv sagt:

  Hoi Emma: dankjewel! Het was wel erg spannend toen ik begon met bloggen, immers maak ik nog wel heel wat spel- en taal fouten (ook in het Duits inmiddels:)) Maar het bloggen helpt mij om mijn Nederlands in schrift te verbeteren en om mijn Duits bij te houden – dit was dan ook een van de vele redenen om überhaupt te gaan bloggen 🙂 groetjes, liv

 • Emma Wessels sagt:

  Haha, ik lees blijkbaar gewoon over die spellingsfouten heen;).

  Maar dat merk ik bij mijn studie ook, zodra je begint met het leren van een andere taal, dat je ook binnen je eigen taal wat dingen vergeet.

  Ben benieuwd naar je nieuwe berichten;)!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.