Cultuurschok

Vandaag was ik voor het eerst sinds lang weer in het fitnessstudio. No worries ik ga nu niet schrijven over goede voornemen die ik pas in mei omzet of over hersenloze spierballen die alsnog de lift gaan gebruiken 😉 Dit is nog steeds een blog die voornamelijk over cosmetica en eten gaat.

Mijn cultuurschok kreeg ik al voordat ik überhaupt de sportzaal heb gezien. De laatste keer dat ik in een sportschoolkleedkamer stond is al weer een halve decennia geleden. Ik voelde me vandaag … nou niet in eens heeeel oud, ondanks de streetdansende studenten die net uit hun groeples stapten… maar wel duidelijk anders.
Ik stond namelijk in eens in gevoelde honderd verschillende chemie-geur-wolkjes. Was ik toch helemaal vergeten dat mijn veranderde levensstijl niet ook op de rest van de sportende bevolking is overgeslagen. Ik ben de opdringerige geur van chemische deo’s, shampoo’s, bodylotions et cetera helemaal niet meer gewend. En ik mis hem ook niet.  Ook moest ik hier nog ongewild aan meedoen. In plaats van een goedkope handzeel stond er alleen een en ander Dove douchecrème als promotieactie. Mijn handen ruiken nog steeds naar framboos-komkommer-milk-honing-crème-chemie.
En alsof deze cultuurschok voor vandaag nog niet genoeg was moest ik op de terug weg naar de ouderwetse Albert Heijn omdat de drie biologische winkels die ik onderweg tegen kwam al dicht waren.
Ik koop eigenlijk alleen nog maar in de biologische winkel en soms bij marqt (die semi-verantwoord-semi-biologische winkelketen uit Amsterdam) en ben vergeten hoe weinig biologische en verantwoorde producten de AH heeft. De eerste filiaal had zo goed als niets en ik ben in schok gewoon weer met een leeg winkelmaantje naar buiten gestapt. De tweede (AH domineert duidelijke het Nederlandse straatbeeld) was iets groter, maar de keuze aan biologische groeten en zuivel was hetzelfde. Omdat ik geen groente in mijn avondeten wou missen heb ik toch maar wat gekocht – paksoi, taugé en biologische tomaatjes.
Aiaiai wat ben ik toch conservatief, onflexibel en veel te zuiver geworden.
Zolangzamer hand kom ik bij van deze cultuurschok. Ik heb net afgewassen met biologisch afwasmiddel en mijn handen verzorgd met mijn alterra handcrème (een biologische huismerk van de Duitse drogist Rossmann).
Oh wat kijk ik erna uit om morgen ochtend in mijn eigen zonnige en vooral onbewolkte badkamer te stappen en weer in de kleine Ekoplaza winkel om de hoek mijn boodschappen te gaan doen.

/ liv

P.S: 
Hoe ervaren jullie conventionele verzorgingsproducten?
Vinden jullie dat ik overdrijft? Of kennen jullie het gevoel niet meer gewend te zijn aan chemie geuren?
En heeft de supermarkt ook voor jullie aan attractiviteit verloren? Ik ben benieuwd.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.